• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANUNȚUL ȘEFULUI APIA despre SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

    Roxana Dobre -

    Fermierii vor subvenții! Banii pentru terenul agricol și pentru animale sunt de interes pentru producătorii agricoli români care se prezintă în aceste zile în număr mare la sediile Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

    Șeful instituției, Adrian Pintea, a declarat pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro că ieri, luni – 26 martie la agențiile de plăți județene și locale s-au prezentat mai mulți fermieri decât erau programați ceea ce îi bucură pe funcționarii care primesc cereri deoarece au reușit să îi mobilizeze pe agricultori să nu mai lase depunerea documentelui obligatoriu pentru subvenții pe ultima sută de metri.

    ”Ieri am avut 18.925 de fermieri programați și s-au prezentat peste 100%, mai exact 102,13 %, adică am primit la nivel național 18.925 de cereri unice. Pentru Campania 2018 avem de la 1 martie de când a început depunerea cererii unice un total cereri primite: programati: 291.721 de fermieri și primiți: 255.823 adică 87,69 % din fermerii care au primit invitație s-au prezentat. Ca suprafață vorbim deja de cereri pentru subvenții pentru 741.578 de hectare”, a declarat Adrian Pintea a declarat pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro . 

    Vestea bună pentru fermieri este că de ieri APIA a dat drumul la depunerile și pentru crescătorii de animale, cei care eram mereu programați pe ultima sută de metri undeva în luna mai. Directorul general al agenției de plăți, Adrian Pintea, a arătat care este calendarul depunerii cererilor în campania care a început la 1 martie și se termină la 15 mai 2018.

    ”În prezent se depun cererile pentru fermierii care se încadrează între 1 și 10 hectare. Și începând de astăzi, așa cum am anunțat și anterior, primim cererile și pentru zootehnie mai exact Ajutorul Național Tranzitoriu pentru schema decuplată de producție, sector lapte – ANTZ 7 și Ajutorul Național Tranzitoriu pentru schema decuplată de producție, sector carne – ANTZ 8, fie că fermierii au doar bovine sau cuplat cu vegetal. După data de 15 aprilie avem programat să primit și cererile pentru fermierii care lucrează peste 10 hectare”, a anunțat astăzi Adrian Pintea, directorul general al APIA la conferința organizată de EurActiv România, cu sprijinul Comisiei Europene, „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC”.

    Depunerea cererii unice se va face în perioada 1 martie-15 mai iar APIA a publicat pe site-ul propriu mai multe recomandări pentru fermieri care sunt incluse și pe afișul care va fi afișat de primării și centrele agenției de plăți spre informarea agricultorilor.

    ”Înainte de a veni la Centrul APIA, vă recomandăm să verificaţi în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizaţi, la Primăria unde îl aveţi înregistrat. Nu uitați! Înainte de a semna, verificaţi încă o dată Cererea Unică de Plată sector vegetal şi zootehnic! Dacă aveți animale în exploatație, asigurați-vă că datele aferente acestora sunt actualizate în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE) (medic veterinar concesionar / asociație / propriile evidențe,dacă sunteți utilizator SNIIA)”, se arată în mesajul APIA pentru productorii agricoli.

    Reamintim că ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat cu mai multe ocazii că nu va prelungi termenul limită de 15 mai cu acele zile în care se depun cererile cu penalizări astfel încât fermierii să îi păstreze subvenția integrală și să nu piardă 1 la sută pe zi din aceasta.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”