• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alege performanța maximă cu noul erbicid Pulsar® Plus, de la BASF

    agrointeligenta.ro -

    De-a lungul anilor, BASF a arătat în repetate rânduri faptul că înțelege nevoile fermierilor și provocările cu care aceștia se confruntă în ceea ce privește cultura de floarea-soarelui. De aceea, compania a introdus, încă de acum 15 ani, sistemul de producție Clearfield®, bazat pe hibrizi toleranți la erbicidul Pulsar®.

    Nouă ani mai târziu, grație eforturilor susținute de cercetare, BASF a îmbunătățit sistemul de producție și a introdus un nou sistem pentru floarea-soarelui: Clearfield® Plus. Sistemul a fost omologat pentru prima dată în 2012 și este disponibil deja pe patru continente: Europa, America de Nord și de Sud, Asia și Africa. Pe lângă noua linie de hibrizi performanți, nemodificați genetic, inovația acestui sistem este erbicidul Pulsar® Plus, care beneficiază de o nouă formulare, patentată*, ce oferă o combatere mai buna a buruienilor.

    Noul erbicid Pulsar® Plus reprezintă rezultatul angajamentului BASF față de fermierii care vor performanțe maxime în producția de floarea-soarelui. Față de alte produse, Pulsar® Plus este un erbicid dedicat pentru sistemul Clearfield® Plus, destinat pentru a optimiza controlul buruienilor mono și dicotiledonate, datorită caracteristicilor speciale ale formulării sale.

    Formularea inovatoare a erbicidului Pulsar® Plus

    Noul erbicid, omologat in 2017 și in România, conține 25 g/l imazamox, plus numeroși co-formulanți ce îmbunătățesc retenția, absorbția și penetrarea substanței active în buruieni. Substanța activă face parte din grupa imidazolinelor și este preluată în special prin frunze, dar și prin rădăcini. Având si o anumita activitate reziduală la nivelul solului, erbicidul combate atât buruienile în curs de răsărire, cât și un nou val de buruieni dicotile. Erbicidul combate buruienile dicotiledonate, monocotiledonate, precum și buruiana parazită Orobance spp din cultura de floarea soarelui. Buruienile sensibile în special sunt Abutilon theophrasti, Ambrosia artemisiifolia, Chenopodium hybridum, Cirsium arvense, Convolvulus arvensis, Echinochloa crus-galli, Setaria spp. și Xanthium spp. Plantele mor la un interval de 7-14 zile de la aplicarea Pulsar® Plus.

    Combaterea superioară a acestor buruieni se datorează formulării excelente a produsului. Comparativ cu formularea standard de imazamox, Pulsar® Plus are o aderență mult îmbunătățită, precum și o acoperire superioară a plantei. Picăturile de erbicid Pulsar® Plus rămân pe suprafața frunzei, având totodată un grad superior de dispersie și acoperire în momentul pulverizării. Aceasta se poate vedea foarte clar folosind o lampă cu ultraviolete, așa cum specialiștii BASF au și demonstrat, de altfel, pe viu, în fața a peste 2000 de fermieri, în cadrul simpozioanelor organizate de companie la începutul acestui an.

    Avantajul principal este că substanța activă pătrunde într-o cantitate mai mare în plantă, fiind translocată mai rapid în buruieni, comparativ cu formularea standard.

    Flexibilitate sporită a momentului de aplicare

    Comparativ cu alte sisteme, Clearfield® Plus oferă fermierilor o combatere superioară a buruienilor. De asemenea, studiile au demonstrat că hibrizii de tip Clearfield® Plus sunt considerabil mai toleranți la acțiunea erbicidului, față de floarea-soarelui de tip Clearfield®. Tocmai de aceea, eficacitatea produsului Pulsar® Plus este mai ridicată, lipsa concurenței buruienilor pe câmp conducând la obținerea unor recolte ridicate cantitativ și calitativ.

    Flexibilitatea noului erbicid Pulsar ® Plus oferă fermierilor posibilitatea de a alege strategia de combatere, ajustarea dozei de folosire a buruienilor, în funcție de condițiile concrete din fermă: nivelul de infestare cu buruieni, prezența buruienilor problemă, stadiul buruienilor. Astfel, fermierii își pot optimiza si costul pe hectar.

    Erbicidul Pulsar® Plus oferă o fereastră flexibilă de aplicare. Compania BASF recomandă ca produsul să fie aplicat postemergent, în maxim un tratament pe sezon, în stadiul de vegetație BBCH 12-18, adică în stadiul de 2-8 frunze la planta de floarea-soarelui, respectiv în stadiul de 2-4 frunze la buruieni. In general, doza de aplicare recomandată este de 1,6-2 l/ha, având în vedere faptul că pe câmp se pot găsi buruieni dificil de combătut, precum ambrozia, mohorul, cornuți, meișorul sau spanacul sălbatic.

    Atunci când există infestări cu buruieni perene, precum pălămida sau volbura, sau atunci când buruienile sunt într-o fază avansată de infestare, recomandarea specialiștilor BASF este ca doza folosită să fie cea maximă, de 2 litri la hectar.

    Beneficiile erbicidului Pulsar® Plus

    Creat pentru a fi folosit în cadrul sistemului de producție Clearfield® Plus, noul erbicid Pulsar® Plus are un spectru larg de combatere, oferind un control post-emergent îmbunătățit al buruienilor mono și dicotiledonate. Astfel, puteți beneficia de consecvență în combaterea buruienilor în condiții variabile, dar și de o mai mare flexibilitate a momentului de aplicare, totul pentru o combatere de lungă durată a buruienilor, în general, dintr-o singură aplicare.

    Este important de menționat faptul că erbicidul Pulsar® Plus se aplică doar la hibrizii de floarea-soarelui de tip Clearfield® Plus. Aceștia pot fi identificați prin sufixele ”CL Plus, CLP sau CP” și prin sigla Clearfield® Plus pe sac. Utilizarea Pulsar® Plus la alți hibrizi de floarea-soarelui poate dăuna culturii.


    Te-ar mai putea interesa

    Plantele beau, nu mănâncă! Preț îngrășăminte 2024. Cât costă tona de uree, nitrocalcar sau azotat de amoniu la început de an Culturi fără îngrășăminte – cât de mult scade producția?

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte