• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • GRAFICUL PLOILOR în perioada următoare! ANUNȚUL METEOROLOGILOR pentru FIECARE REGIUNE!

    Roxana Dobre -

    Meteologii anunță ploi! O prognoză de specialitate publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) arată că în perioada 16-29 aprilie ploile își fac simțită prezența în mai multe regiuni ale țării. Și vremea caldă din ultima perioada va intra într-un proces ușor de răcire dar temperatura diurnă nu va scădea sub 12 grade Celsiul.

    Iată ce anunță meteorologii pentru fiecare regiune în parte:

    În Banat – ploi după 16 aprilie

    În prima săptămână de prognoză, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a valorilor maxime de 22…25 de grade și de 10…12 grade a celor minime. După data de 16 aprilie se prognozează o scădere de temperatură, până la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv, maxime ce vor atinge în medie aproximativ 18 grade și minime de 6…8 grade.

    În a doua jumătate a intervalului, probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată și izolat îndeosebi în perioada 16 – 18 aprilie vor fi posibile și cantități mai însemnate.

    Crișana – ploi în fiecare zi până pe 18 aprilie

    În prima săptămână de prognoză, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, vremea va fi mai caldă, decât în mod obișnuit.  După 16 aprilie vremea se va răci, astfel încât, media regională a valorilor termice maxime va fi de 17…19 grade. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de 9 grade, cu valori mai coborâte în perioada 18 – 22 aprilie.

    Până spre sfârșitul intervalului de prognoză, vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16 – 18 aprilie.

    În Transilvania, ploile nu vor lipsi mai ales în perioada 16-18 aprilie

    Media maximelor termice, va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârșitul intervalului se va încălzi ușor, la valori de 17…18 grade. Media temperaturilor minime va fi de 4…5 grade în primele două dimineți, când în depresiuni vor mai fi valori sub limita de îngheț, apoi după 16 aprilie, media acestora va fi de 6…8 grade. După acest interval, nopțile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, în medie de 3…4 grade.

    Instabilitatea va fi în creștere mai ales în perioada 16 – 18 aprilie când vor fi ploi pe arii mai extinse și, posibil, cantități însemnate.

    Maramureș – ploi posibile în fiecare zi în următoarele două săptămâni

    În prima săptămână de prognoză, deși vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, vremea va fi mai caldă, decât în mod obișnuit. De abia după până în 16 aprilie, valorile din termometre vor scădea ușor și se vor situa în jurul valorii de 21 de grade. După această dată, este anticipată o răcire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, o medie, ce nu va depăși 16…18 grade. Minimele termice vor oscila și vor fi mai coborâte după data de 19 aprilie, când sunt estimate minime în jur de 4 grade.

    În a doua săptămână de prognoză, vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16 – 18 aprilie.

    În Moldova scad temperaturile iar ploile apar după 16 aprilie

    După data de 16 aprilie se anticipează o scădere treptată a temperaturilor, astfel media regională a maximelor termice, va ajunge la 14…15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârșitul intervalului se va încălzi ușor, la valori de 17…18 grade. Tot din 16 aprilie și  nopțile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, ce pot scădea sub 4…6 grade.

    În a doua săptămână de prognoză, dar mai ales în perioada 16 – 18 aprilie, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată.

    În Dobrogea, va ploua în intervalul 16-22 aprilie 

    Valorile termice vor avea mici variații în primele patru zile din interval, astfel încât maximele se vor situa în medie regională între 14 și 16 grade, iar minimele între 6 și 8 grade. După 16 aprilie maximele vor marca o scădere până spre valori de 12 grade, apoi vor crește din nou spre medii de 16 grade. Temperaturile minime  vor scădea, spre 6 grade în data de 16 aprilie. În a doua parte a intervalului de prognoză vor reveni la medii de 8 grade.

    Condițiile de ploaie vor fi tot mai ridicate cu probabilitate mai mare de apariție a acestora în intervalul 16 – 22 aprilie.

    Muntenia, ploi slabe cantitativ

    Temperaturile maxime vor marca o creștere ușoară în primele trei zile, astfel că, mediate la nivelul întregii regiuni, vor atinge valori de 22 de grade, după care vor fi în scădere treptată până în data de 16 aprilie când se vor înregistra aproximativ 16 grade.

    Spre finalul intervalului vor înregistra o ușoară creștere, spre medii de 19…20 de grade. Minimele nocturne vor debuta cu mici variații, în medie de 5…7 grade. După 16 aprilie vor scădea la valori de 5…6 grade.

    Probabilitatea de apariție a ploilor, pe arii restrânse și în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 13 – 22 aprilie.

    În Oltenia sunt așteptate ploi în fiecare zi până pe 22 aprilie

    Valorile termice diurne vor  scădea semnificativ până în 19 aprilie când se vor situa în jurul a 16 grade. Finalul de interval va fi marcat de o încălzire ușoară. Minimele nocturne vor avea mici variații iar până în 17 aprilie vor fi în scădere treptată, dar ulterior se vor menține staționare până la finalul intervalului, la valori în medie de 6 grade.

    Până în 22 aprilie vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA