• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Soluții CONTRA BURUIENILOR din livadă: plasele și FOLIILE DE PROTECȚIE au eficiență MAXIMĂ!

    agrointeligenta.ro -

    Cele mai eficiente soluții contra buruienilor din livadă, în special din livada tânără, nou înființată, sunt la îndemâna fermierilor. Compania Iridex Group Plastic propune o serie de plase și de folii care au eficiență maximă și vă scutesc de invazia buruienilor care pot sufoca puieții sau pomii tineri.

    IRIDEX GROUP PLASTIC vine întotdeauna în întâmpinarea nevoilor pomicultorilor nu doar cu o gamă largă de produse, ci și cu soluții și sugestii bazate pe cei 25 de ani de experiență pe care îi avem pe piața de profil. Astfel, pentru primăvară, vă propunem să gândiți protejarea din două direcții a livezii nou înființate, cu ajutorul plaselor de protecţie pomişori şi al agrotextilul antiburuieni, produse esenţiale pentru orice livadă! Folosirea lor în tandem garantează dezvoltarea optimă a pomilor şi butaşilor de vie proaspăt plantaţi, atât la nivelul părţilor aeriene cât şi la cel al rădăcinilor, care vor beneficia de toţi nutrienţii din sol în absenţa buruienilor.

    Agrotextilul antiburuieni

    V-am povestit deja despre beneficiile reale oferite de protejarea cu plase a butașilor proaspăt plantați. O protecţie suplimentară a noilor livezi se obţine dacă, pe lângă aceste plase care apără direct trunchiurile tinere, se aplică pe rânduri mulcirea cu folie din polipropilenă (produs existent în portofoliul Iridex Group Plastic sub numele de agrotextil antiburuieni).

    Acest agrotextil cu ţesătură tip raşchel se foloseşte ca mulci permanent în culturi deschise de plante floricole şi în pepiniere, în plantații viticole şi pomicole, în amenajarea spațiilor verzi, producerea de gazon rolat, dar şi în spaţii închise cum ar fi serele şi solariile, pentru mulcirea rândurilor. Nu exclude însă diferite utilizări industriale.

     MATERIAL POLIPROPILENĂ
    CULOARE NEGRU /ALB
    GREUTATE 100 GR/M2
    LĂŢIME ROLĂ 1-4,2 M *)
    LUNGIME ROLĂ 50-100 M *)
    REZISTENŢĂ UV 4 – 5 ANI
    MOD DE AMBALARE ROLĂ

    *) Dimensiunile disponibile sunt : 1×50 m, 1,5×100 m, 2×100 m, 3×100 m, 4,2×100 m

    În livezile tinere, mai ales în acelea (supra)intensive, cu o densitate a puieţilor de aprox. 400 până la 2-3.000 pomi/ha, mulcirea se aplică pe rândul de pomi, pe o lăţime de 1m – 1,5 m. Operaţiunea este necesară în special în zone secetoase sau pe soluri care pierd uşor umezeala, şi se face după pregătirea prealabilă a terenului: afânare, fertilizare etc. Agrotextilul contribuind la acumularea umidităţii, se reduce necesarul de apă pentru udat. În acelaşi timp, fiind permeabil pentru apă şi aer, favorizează pătrunderea apei din precipitaţii precum şi respiraţia solului. La aplicare se recomandă lăsarea unui spaţiu de aprox. 3 cm în jurul trunchiului, pentru a suplimenta cantitatea de aer absorbit. Sub stratul de agrotextil este redusă eroziunea terenului, acesta îşi păstrează afânarea şi se formează un microclimat cu o temperatură mai stabilă şi care ajută rădăcinile să absoarbă mai uşor substanţele nutritive.

    Un mare avantaj al agrotextilului, în comparaţie cu mulciul organic, este că nu conţine seminţe de buruieni. Din acest punct de vedere, acţiunea de combatere este duală: împiedică dezvoltarea buruienilor în mod biologic, durabil şi eficient, fără a contamina suplimentar solul. Poate fi folosit ca atare, sau ca prim strat de mulcire, acoperit ulterior cu materiale organice/anorganice care să îl stabilizeze suplimentar.

    Soluție ecologică împotriva buruienilor din livadă sau vie

    Costul agrotextilului (ceva mai mare decât cel al materialelor naturale) este recuperat rapid ca urmare a duratei mari de viaţă şi a reducerii necesartului de operaţiuni de întreţinere post-aplicare. Polipropilena din care este ţesut îşi păstrează calităţile la temperaturi înalte/joase, rămâne elastică şi foarte rezistentă la solicitări mecanice, ceea ce constituie un avantaj suplimentar. În plus, este ecologică, în sensul că nu degajă emisii nocive la temperaturi înalte.

    Un aspect de care ar trebui să ţineţi cont este acela că mulcirea cu agrotextilul antiburuieni (care acţionează fără aplicare de ierbicide chimice) poate contribui la obţinerea unor producţii ECOLOGIC PURE, bogate şi de înaltă calitate.

    Pentru detalii suplimentare, nu ezitaţi să ne contactaţi la telefon: 0752.111.456, e-mail: mase.plastice@iridexgroup.ro și să vizitați www.iridexplastic.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd