• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SOLUȚII COMPLETE de la INNVIGO AGRO pentru ERBICIDĂRILE ÎN POST-EMERGENȚĂ LA CULTURA DE PORUMB!

    agrointeligenta.ro -

    Variațiile majore de temperatură între zi și noapte și pierderea rapidă a apei din sol în această primăvară au dus la suprapunerea lucrărilor la toate culturile agricole. În acest context prelucrarea terenului agricol se face anevoios și deficitar, lucru care implică o eficacitate redusă a tehnologiilor bazate pe aplicarea de produse folosite la erbicidarea pre-emergentă care necesită sol bine mărunțit fără bulgări, prezența umidității în profilul patului germinativ.

    De aceea, specialiștii de la INNVIGO AGRO vin în ajutorul fermierilor cu o schemă de tratamente pentru intervențiile în post-emergență din culturile agricole, care poată fi aplicată cu succes în această perioadă.


    ”Atacul” buruienilor, combătut cu produse-cheie aplicate în post-emergență

    Soluțiile de erbicidare ”la vedere” sunt cele agreate de marii fermieri ca fiind soluții moderne cu aplicare directă la buruienile-țintă în doze mult reduse de produs fiind formulări moderne prietenoase cu mediul. Buruienile perene cum ar fi pălămida, macul, troscotul, susaiul, zarna, coada-calului, murul, pirul și sorgul sălbatic sunt problema principală nefiind afectate de erbicidarea aplicată în pre-emergență și atunci este necesar ca fermierii să aleagă erbicidul potrivit în funcție de buruiana problemă țintită.

    Sorghum halepense (sorgul sălbatic), Agropyron (Elymus) repens (pirul târâtor) sunt buruienile graminee perene dificil de controlat în cultura de porumb și pentru care specialiștii de la INNVIGO AGRO recomandă rimsulfuron-ul în doze de 60 grame pe hectar, din produsul Rincon 50 SG care controlează excelent atât pirul din rizomi cât și sorgul precum și o gamă largă de graminee anuale.

    Atenție, însă! Folosirea unui adjuvant este o cerință obligatorie. Acolo unde avem preponderent infestare cu sorg nicosulfuronul este soluția tehnică cea mai potrivită în doze de 80 de grame pe hectar din produsul Nixon 50 SG.

    Acolo unde este presiune mare de buruieni ideal este amestecul de Rincon 50 SG în doza de 40 grame cu Nixon 50 SG, în doza de 80 grame pentru un hectar.

    În cazul buruienilor problemă cu frunza lată (pălămidă, mac, troscot, susai, zarnă) se poate adăuga la soluția de stropit și produsul Dimbo 480 SL (dicamba 480g/L) astfel combătând toate buruienile cu o singură trecere.

    Atenție la buruienile cu regenerare rapidă

    Deoarece unele buruieni dicotiledonate au capaciatea de regenerare rapidă sau sunt termofile și pornesc în vegetație în ”valuri”’ și nu pot fi combătute optim prin aplicarea erbicidelor pre-emergente este necesar să aveți un control și asupra buruienilor problemă, precum Xanthium strumarium (cornuti), Solanum nigrum (zarna), Cirsium arvense (pălămida), Convolvulus arvensis (volbura), Rubus caesius (mur), prin aplicarea unui erbicid pe bază de dicamba.

    În portofoliul INNVIGO AGRO este prezent din acest an Dimbo 480 SL care se aplică în doză de 0,5L la porumb, în post-emergență în intervalul de aplicare de la 2 frunze până la 6 frunze adevărate ale porumbului.

    Care este momentul potrivit pentru aplicarea erbicidelor în post-emergență la porumb

    Momentul optim al combaterii buruienilor în post-emergență este cuprins de la formarea celei de a 2 frunze și până când porumbul are 7-8 frunze, această fereastră este limitată de amestecul unor substanțe care pot  reduce intervalul de aplicare la 3- 6 frunze.

    Specialiștii INNVIGO AGRO pe baza experienței îndelungate în aplicarea erbicidelor în post-emergență la cultura porumbului, recomandă fermierilor în această primavără, care a trecut rapid de la temperaturile negative la cele de vară, o soluție completă de combatere care conține toate elementele de care aveti nevoie în controlul spectrului de buruieni.

    Soluții complete de la INNVIGO AGRO

    Soluțiile complete propuse de INNVIGO AGRO cuprind 1-3 produse erbicide care se pot amesteca în momentul aplicării post-emergente iar prin spectrul de combatere asociat controlează buruienile anuale și perene într-o singură trecere. Fiecare erbicid recomandat în rezervorul mașinii de stropit este selectiv pentru planta de cultură acționând sistemic și prin contact asupra buruienilor. Modul de combatere a buruinilor de către erbicide este prin distrugerea țesuturilor împiedicarea diviziunii celulare în vârfurile de creștere, provocând deformarea țesuturilor și inhibarea proceselor de fotosinteză și respirație.

    Sunt mai multe companii care dezvoltă strategii de combatere a buruienilor în post-emergență cele mai multe oferind un produs comercial ce conține 2-3 substanțe active care prin aplicare poate combate doar o mare parte dintre buruienile problemă. Soluția completă INNVIGO AGRO este aplicarea la o singura trecere a unui complex compus din rimsulfuron, nicosulfuron și dicamba care controlează un spectru foarte larg de buruieni problemă.

    Soluția recomandată în această primăvara este:

    1. Pachet RINCON 25SG în doza de 40 GR/HA +
     NIXON 50 SG în doza de 80 GR/HA
    pentru combaterea tuturor buruienilor graminee anuale și perene și marea majoritate a buruienilor dicotiledonate anuale și unele perene. Fereastra de aplicare în cazul acestei soluții de erbicidare este de la 1-7 frunze ale porumbului.

    2. Pachet RINCON 25SG în doza de 40 GR/HA +
    NIXON 50 SG în doza de 80 GR/HA+
    DIMBO 480 SL în doza de 0,5 L/HA
    pentru combaterea tuturor buruienilor graminee anuale și perene cât și a buruienilor dicotiledonate anuale și perene. Fereastra de aplicare în cazul acestei soluții complete de erbicidare post-emergență este de la 4-6 frunze ale porumbului.

    La achiziția acestor pachete compania INNVIGO AGRO oferă gratuit adjuvantul Asystent + în doza de 0,1l/ha pentru absorbția rapidă și un control ridicat al combaterii buruienilor. Cu soluțiile existente fermierii pot avea un control maxim al îmburuienărilor problemă și pot folosi strategii de combatere doar în post-emergență sau prin asociere cu erbicidarea pre-emergență pot corecta anumite carențe ale acesteia – generate de condițiile climatice ale anului și ale zonei de cultură a porumbului.

    Aceste soluții complete de combatere a buruienilor se regăsesc comercial ambalate în pachete de 1-3 și 30 de hectare fiind disponibile fermierilor prin rețeaua de distribuție INNVIGO AGRO la nivel național.

    Pentru a lua legătura direct cu specialiștii INNVIGO AGRO, vă recomandăm să accesați site-ul http://ro.innvigo.com/ sau puteți suna la numerele de telefon: +40 374 912 123 sau +40 364 133 092


    Te-ar mai putea interesa

    Viermele prunelor: caracteristici, semne, combatere Când se plantează roșiile în grădină – calendar Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători

    Ultimele știri

    Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri