• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Marii fermieri din Moldova se întâlnesc mâine la Ruginoasa

    agrointeligenta.ro -

    Prima ”întâlnire” a marilor fermieri din Moldova are loc, mâine, la Ruginoasa (Iași). La eveniment participă și ministrul Agriculturii Daniel Constantin.
    De asemenea, și-au anunțat prezența Daniel Botănoiu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, dar și George Turtoi, director general APRDP, precum și alți invitați de la nivel central, din cadrul instituțiilor subordonate MADR. Aceștia vor participa la a doua sesiune a discuțiilor (care începe în jurul orei 14.00).

    Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Iași și ABplus Events, organizatorii evenimentelor AGRALIM, în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură a Județului Iași și va avea loc la Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa.

    Intâlnirea Fermierilor din Moldova reunește fermieri din Regiunea de Nord-Est și reprezintă un prilej pentru planuri pe termen lung și discutii importante între toți factorii direct implicați în acest sector de activitate. Organizatorii își propun ca prin intermediul evenimentului să creeze un cadru optim de dialog între toți factorii de decizie din sector (mari fermieri, companii de profil, reprezentanți ai autorităților centrale și subordonate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale), care, împreună vor putea să identifice si soluționeze problemele din agricultură din regiune.

    ‘’Importanța întâlnirii este una majoră, având în vedere situația agriculturii din România la momentul actual, intenția politicienilor de a schimba modul de organizare teritorială a țării si mai ales apropierea momentului în care noua Politica Agrară Comună va intra în vigoare’’, se arată într-un comunicat al companiei ABplus Events.

    Dezbaterile se vor axa pe trei direcții/teme de maxim interes pentru participanți: PAC 2014-2020, Programe de susținere a fermierilor și Impactul regionalizării asupra agriculturii românești.

    Programul evenimentului include două sesiuni de discutii. Prima va avea loc in cursul dimineții și se va desfășura sub titulatura: Întâlnire consultativă la nivel regional. în cadrul acesteia, fermierii din cele sase judete ale Moldovei vor avea posibilitatea de a afla punctele de vedere ale reprezentantilor institutiilor subordonate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale privind cele trei teme mentionate mai sus. Astfel, la dezbatere vor lua parte: Neculai Olariu, Director Executiv al Directiei pentru Agricultura a Judetului Iasi; Sergiu Jitareanu, Director Executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Iasi; Anghel Ficu, Directorul General Adjunct al Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 1 Nord-Est IASI; dar și alți oficiali locali.

    Intâlnirea Marilor Fermieri din Moldova de pe 6 iunie face parte din seria de evenimente dedicate agriculturii și industriei alimentare din Moldova, desfășurate sub umbrela AGRALIM, alături de Târgul pentru Fermieri și Industrie Alimentară AGRALIM, Forumul Agricol pe tema Exemple de succes și modele europene de activități în agricultura și industria alimentară și Balul Fermierilor.

    Partenerii evenimentului sunt Banca Comercială Carpatica, Fitokondi – Volánpack, GreenExpert, Banc Post. Pe lista companiilor prezente se numără Ecotec, Frisomat, Azomures, GEA Farm Technologies, AHIS Consulting și Bayer.


    Te-ar mai putea interesa

    Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    Plantele beau, nu mănâncă! Baza agriculturii: Solul! Cum îl facem optim pentru culturile noastre acum, în primăvară, cu cheltuieli minime? S-a publicat Ghidul pentru achiziția de utilaje agricole cu fonduri europene!