• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Atenție la BURUIENILE din cultura de porumb, vă pot afecta GRAV cultura!

    agrointeligenta.ro -

    Odată cu terminarea campaniei de semănat la porumb, fermierii trebuie să mențină sub control buruienile-problemă. După cum se știe, porumbul este o cultură extrem de sensibilă la îmburuienare, mai ales în primele faze de dezvoltare, perioada critica fiind atunci când concurenţa este acerbă între buruieni, iar planta de cultură ce se încadrează între 2-6 frunze ale porumbului și până la înflorit.

    La un porumb neerbicidat corect și la timp, se pot estima pierderi de recoltă chiar până la 70% din cauza buruienilor. Acestea concurează plantele de cultură pentru apă și elemente nutritive și le privează de lumină și căldură. Tot buruienile reduc cantitatea de CO2 din aerul din jurul plantelor, reducând fenomenul de fotosinteză, scad temperatura în jurul plantelor de cultură cu o medie de 40°C cu efect negativ în asimilare și prelungirea perioadei de vegetație.

    În România, speciile de graminee anuale cum ar fi Mohorul (Setaria spp.), Iarba bărboasă (Echinochloa cruss-galli), Meişorul (Digitaria sanguinalis) și multe altele, sau cele perene cum ar fi Costreiul (Sorghum halepense), Pirul târâtor (Agropyron repens) și Pirul gros (Cynodon dactylon) pot cauza pierderi de recoltă între 20% și 50%. Summit Agro România pune la dispoziția fermierilor din Romania şi în acest an un erbicid japonez consacrat de foarte mulți ani, cu rezultate constant foarte bune în combaterea buruienilor graminee din sămânță și rizomi – Nisshin 4SC.

    Nisshin 4 SC este un erbicid sulfonil ureic, post-emergent, descoperit de ISK Japonia, cu un conținut de 40 g/L nicosulfuron și care are avantajul că pe lângă buruienile graminee anuale și perene controlează și câteva buruieni dicotiledonate cum ar fi Ştirul (Amaranthus spp.), Căprița (Chenopodium album), Mușețelul sălbatic (Matricaria chamomilla), Rocoina (Stellaria media), Troscotul (Polygonum aviculare), Trei frați pătați (Viola tricolor), Busuiocul sălbatic (Galinsoga parviflora), Iarba grasă (Portulaca oleracea), Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris). Formularea produsului, ca suspensie concentrată, are avantajul că substanța activă de înaltă puritate se află dizolvată într-un ulei de calitate, superior altor formulări.

    Nisshin 4 SC este un erbicid sistemic, ce este absorbit în principal prin foliaj, dar și prin rădăcini, translocat apoi prin xilem și floem către vârfurile de creștere. Nu are acțiune reziduală. Stoparea creșterii buruienilor are loc în câteva ore de la aplicare, urmată de o decolorare graduală. Primele simptome vizibile apar la 3-4 zile de la aplicare, mai apoi se necrozează frunzele, se despică și în final, la 20-25 de zile, are loc moartea buruienilor.

    Nisshin 4 SC are un avantaj deosebit: flexibilitatea în aplicare

    Se poate aplica de la 2 la 8 frunze ale porumbului, putând fi aplicat singur sau în amestec cu un partener Barracuda – mesotrione 100 g/L sau Assault – dicamba 480 g/L) care să permită și combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene.

    Astfel, printr-o singură trecere cu un amestec intre Nisshin 4 SC și Barracuda sau Nisshin 4 SC și Assault putem să realizăm distrugerea eficientă a unui spectru cât mai larg de buruieni. În condițile din acest an, cu lucrări întârziate și uneori suprapuse, recomandarea specialiștilor Summit Agro România este ca aceste produse să fie aplicate împreună (Nisshin 4 SC + Barracuda sau Nisshin 4 SC + Assault), într-un singur tratament.

    Mai mult, pentru fiecare dintre aceste pachete comerciale, dacă achizitionați cele 2 produse, puteti primi un discount suplimentar de 10% per pachet.

    Aplicarea Nisshin 4 SC se poate face cu o doză de 0,8 L/ha pentru combaterea gramineelor anuale, din faza de 1-3 frunzulițe până la înfrățit. Pentru infestări cu preponderență cu graminee perene se utilizează o doză de 1 – 1,5 L/ha, în funcție de gradul de îmburuienare și dezvoltare a buruienilor, reperul putând fi costreiul din rizomi – care ar trebui să aibă o talie de 15 cm, maxim 25 cm.

    Întrucât buruienile au un sistem natural de apărare bine dezvoltat, pentru o mai bună preluare şi absorbţie a erbicidului Nisshin 4 SC, se recomandă amestecul cu adjuvantul Spur în concentraţie de 1%.

    Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul Summit Agro România – www.sumi-agro.ro, unde puteți găsi, de asemenea, și datele specialiștilor prezenți pe teren, pe fiecare zonă în parte.


    Te-ar mai putea interesa

    Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare! Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    Plantele beau, nu mănâncă! Baza agriculturii: Solul! Cum îl facem optim pentru culturile noastre acum, în primăvară, cu cheltuieli minime? S-a publicat Ghidul pentru achiziția de utilaje agricole cu fonduri europene!