• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • MUNCA FERMIERILOR, pusă la pământ în CÂTEVA MINUTE! Urmează zile cu FURTUNI VIOLENTE!

    agrointeligenta.ro -

    După zile toride, fără strop de ploaie, fermierii au așteptat binecuvântarea norilor care, sperau ei, să le aducă precipitațiile mult-așteptate. Nu toți agricultorii au fost însă norocoși – la unii fie norii n-au venit la pachet decât cu rafale de vânt, în timp ce în unele localități, stopii de ploaie au căzut pe pământ deodată cu bucăți de gheață.

    Gridina este cea mai temută de către fermieri. Agricultorii se tem de acest fenomen care are forța de a pune cultura la pământ în câteva minute. În județul Mureș, în localitatea Fărăgău, bucățile de gheață – chiar dacă nu foarte mari, au fost foarte dese și au distrus astăzi o mare parte din câmpurile lucrate de fermierii din zonă, după cum arată imaginile postate pe Facebook de către Leonida Grama.

    Aceeași grindină s-a abătut și asupra județului Timiș în cursul zilei de ieri. În vest, cel mai afectat a fost municipiul Timișoara și localitățile limitrofe.

    Fermierii rămân în alertă și pentru zilele următoare când, prognoza meteo anunță fenomene de instabilitate atmosferică, iar mercurul din termometre începe să scadă.

    Prognoza meteo pentru luni, 7 mai

    Vremea va fi caldă, dar și în general instabilă îndeosebi în sud-vestul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, în Oltenia, vestul Munteniei, local în Banat și în zonele de munte, iar seara și noaptea și în Moldova. În celelalte regiuni, manifestările asociate instabilității atmosferice, vor fi pe arii mai restrânse, în special, în timpul după-amiezii. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp. Vântul va avea unele intensificări în estul și sud-estul țării, dar de scurtă durată și în timpul ploilor, posibil și cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 grade in Bucovina și 28 de grade in sud-estul Transilvaniei, iar cele minime, în general, între 5 și 17 grade.

    Prognoza meteo pentru marți, 8 mai

    Vremea va fi caldă, dar și în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate în zonele de munte și în regiunile estice și sud-estice, unde pe arii relativ extinse se vor semnala averse și descărcări electrice. În restul țării, cerul va fi variabil, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta local, cu precădere după-amiaza și seara. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată, îndeosebi în timpul ploilor, posibil și cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade pe litoral și 29 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime între 7 și 17 grade.

    Prognoza meteo pentru miercuri, 9 mai

    Vremea se va menține în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții, în sudul, centrul și estul țării și pe arii mai restrânse în rest, se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade pe litoral și 28 de grade in sudul Oltenieie is in Maramures iar cele minime între 7 și 17 grade.

    Prognoza meteo pentru joi, 10 mai

    Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice, în zonele de munte, dar local și în restul țării, cu o probabilitate mai mare în vest și sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime, în general, între 6 și 16 grade. BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări mai ales în doua parte a zilei, dar probabilitate pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

    Prognoza meteo de vineri până duminică

    Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Vor fi averse și descărcări electrice, la începutul intervalului în cea mai mare parte a țării, apoi, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile vestice și sud-vestice.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene

    Ultimele știri

    Un oier trage semnalul de alarmă: Samsari care iau mieii măsluiesc cântarele cu telecomanda! Îngrășăminte naturale pentru fertilizarea răsadurilor – 7 rețete simple Anunț APIA pentru toți fermierii care vor să încaseze subvenții pe hectar și animale