• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • RAPIȚA – CULTURĂ DE AUR! Pachetul tehnologic complet INNVIGO AGRO

    agrointeligenta.ro -

    Cultura de rapiță a fost surprinsă, în primăvara scurtă de care am avut parte în acest an, de boli și dăunători. În plus, băltirile care s-au format pe terenurile agricole au dat mari bătăi de cap producătorilor agricoli din cauză că aceștia nu au putut interveni pentru a efectua la timp tratamentele.

    Inginerul Remus Fatol, Director Tehnic în cadrul de la INNVIGO AGRO, vine cu o serie de informații utile pentru fermieri, dar și cu o prezentare a soluțiilor complete pe care compania le oferă cultivatorilor de rapiță. Acești fermieri care mizează pe cultura de rapiță – o cultură de aur putem spune din punct de vedere al potențialului de profit, au la dispoziție un pachet special cu produse, pachet aplicabil pentru o suprafață de 10 hectare!

    Primăvara acestui an a găsit cultura de rapiță înecată în băltiri, cu un atac extrem de timpuriu de Ceutorhynchus napi – Gărgărița tulpinilor de rapiță la care puțini fermieri au reușit să intervină. Unde s-a putut interveni terestru, soluția Pyrifos 480EC cu 0,6 litri/ha a fost aplicarea optimă, clorpirifos-ul având un efect puternic de contact și o remanență deosebită. Produsul se poate aplica până la faza de buton verde având o protecție de minim 21 de zile.

    Rapița a pierdut din potențialul său biologic

    Tot la acest moment era de intervenit cu primul tratament pentru Phoma, Alternaria și Sclerotinia. Un produs sistemic extrem de eficace pentru aceste boli este Dafne 250EC care având difenoconazol substanța activă este extrem de activă pe boli sistemice. Amestecul de difenoconazol cu tebuconazol poate avea și un efect de retardant, acolo unde ne dorim acest lucru, proporția de amestec este 0,4 litri Zizan 500SC și 0,3 litri Dafne 250EC. Rapița în această scurtă primăvară a ramificat foarte de jos, foarte slab, iar înfloritul a durat doar două săptămâni în loc de trei și astfel s-a pierdut aproape o treime din potențialul biologic al culturii.

    Atacuri ale dăunătorilor, odată cu creșterea temperaturilor

    Atacurile de insecte Ceutorhynchus, Meligethes, Epicometis și Aphis care s-au dezlănțuit odată cu temperaturile mai ridicate, au necesitat intervenții cu un produs de contact pe bază de deltametrin. Delcaps 050CS produs micro încapsulat rezistent la temperaturi ridicate și radiații UV era strict necesar, iar acolo unde presiunea de insecte a fost ridicată s-a intervenit cu produsul Apis 200SE, acetamiprid produs de contact dar și sistemic în plantă protejând inflorescențele de atacul de dăunători pentru o perioadă mai lungă.

    Pentru combaterea buruienilor la rapiță, acolo unde nu s-au efectuat tratamente de toamnă, intervențiile pentru graminee s-au efectuat cu quisalofop respectiv Investo 100EC, iar pentru buruienile cu frunza lată, cu clopiralid.

    Soluții pentru rapița de primăvară

    Rapița de primăvară – în zonele în care s-a semănat, s-a erbicidat cu produs pe bază de metazaclor postemergență timpurie cu produsul Metax 500 SC, singur sau în amestec cu alte produse comerciale pe bază de clopiralid, picloram sau napropamid.

    Atenție! Specialiștii de la INNVIGO AGRO atrag atenția că aceste intervenții în combaterea buruienilor dicotiledonate cât și monocotiledonate sunt limitate la aplicare până la apariția butonului verde când orice intervenție cu erbicid duce la pierderi masive de recoltă.

    În zonele unde condițiile de vegetație pentru cultura de rapiță au fost optime, fermierii au putut opta pentru o soluție modernă de regularizare a creșterii plantelor prin aplicarea unui produs pe bază de mepiquat clorură– Invister 300 SL. Acesta se poate aplica singur sau în amestec cu produse pe bază de tebuconazol.

    Soluții complete de la INNVIGO AGRO pentru tratamentele la rapiță

    Sunt mai multe companii care dezvoltă soluții complete de combatere a bolilor, buruienilor și dăunătorilor pentru culturile agricole, inclusiv rapița, oferind pachete comerciale formate din produse omologate și grupate pe ambalaje care se adresează unui număr standard de hectare 10 -20 sau 30 de hectare/pachet.

    Și compania INNVIGO AGRO se aliniază la acest trend modern al pieței de profil și oferă fermierilor pachete comerciale bazate pe soluții tehnologice complete de combatere a întregului complex de boli, dăunători, buruieni a culturilor precum și regulatori de creștere.

    Soluția completă recomandată de INNVIGO AGRO pentru cultura de rapiță de toamnă sau rapiță de primăvara este:

    Pachetul pentru cultura de Rapiță pentru 10 hectare cuprinde produsele:

    INVESTO 100 EC în doza de 5L – erbicid pentru combaterea gramineelor
    METAX 500 SG în doza de 15L – erbicid pentru combaterea dicotiledonatelor
    ZIZAN 500 SC în doza de 5L – fungicid sistemic pentru combatere poli +PGR
    DAFNE 250 EC în doza de 5L- fungicid sistemic pentru combatere poli
    DELCAPS 50 CS în doza de 1L- insecticid piretroid pentru combaterea insecte
    PYRIFOS 480 EC în doza de 12 L- insecticid organo fosforic pentru combaterea insectelor

    Cu soluțiile tehnologice prezentate, fermierii pot avea un control complet asupra patogenilor, dăunătorilor și a unei game largi de buruieni din culturile de rapiță de toamnă și primăvară, precum și produse pentru regularizarea creșterii plantelor indiferent de condițiile climatice ale anului sau ale zonelor de culturi de rapiță.

    Aceste soluții complete de combatere a buruienilor se regăsesc comercial ambalate în pachete de 10 hectare, fiind disponibile fermierilor prin rețeaua de distribuție INNVIGO AGRO la nivel național.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte