• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • GRINDINĂ CÂT NUCA! Meteorologii anunță: FENOMENELE METEO VIOLENTE VOR CONTINUA și în zilele următoare!

    Roxana Dobre -

    Grindina și ploile violente au făcut ravagii iar bucățile de gheață care au căzut ating dimensiunea unei nuci. În județele Cluj și Arad gheața a distrus grădinile localnicilor. Din păcate pentru  parioada următoare veștile de la meteorologi nu sunt bune vremea aflându-se la extreme între caniculă, grindină și ploi violente.

    A căzut grindină cât nuca la Ciucea, în județul Cluj. Oamenii au privit neputincioși din case cum gheața le distruge tot ce au prin grădină. Zona a fost ieri sub cod portocaliu de furtună. Dar nici Aradul nu a fost ocolit. La Șimand vântul și grindina au rupt viile. Din păcate, jumătatea de vest a țării se va confrunta în continuare cu fenomene meteo extreme

    După furtuni, vine canicula

    Meteorologii fac un anunț important pentru cum va debuta vremea în această săptămână! O avertizare valabilă pentru toate zonele țării anunță un fenomen îngrijorător, mai ales pentru fermieri. Administrația Națională de Meteorogie (ANM) a anunțat că vremea din România va fi caniculară depășind normele perioadei dar își vor face prezența și ploile car vor avea şi caracter torenţial astfel că în intervale scurte de timp pe spaţii mici se vor acumula cantităţi de apă mai importante şi vor fi posibile căderi de grindină.

    „În ţară, vremea debutează cu valori de temperatură mai ridicate decât cele climatologice specifice perioadei acestea urmând a caracteriza o vreme mai caldă decât în mod normal în cea mai mare parte a ţării. Ca şi aspect, vremea va fi una în general frumoasă până spre orele după amiezii când temporar înnorările se vor accentua şi local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile vestice şi sud-vestice, în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, precum şi în zonele submontane aferente acestor masive. Ploile vor avea şi caracter torenţial astfel că în intervale scurte de timp pe spaţii mici se vor acumula cantităţi de apă mai importante şi vor fi posibile căderi de grindină”, a declarat meteorologul de serviciu din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru www.mediafax.ro.

    Temperaturile vor creşte treptat pe parcursul săptămânii. „Temperaturile maxime, luni, se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 7 şi 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. În zilele imediat următoare, marţi, miercuri şi joi, vremea este în general stabilă, dar în continuare mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an, cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse se vor semnala manifestări specifice instabilităţii atmosferice şi anume averse însoţite de descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului şi posibile căderi de grindină, marţi în zona Carpaţilor Meridionali, iar miercuri cu precădere în zonele deluroase şi montane, precum şi în regiunile sudice pentru ca joi acestea să-şi facă apariţia în zonele deluroase şi montane. Din punct de vedere al valorilor termice, de marţi şi până miercuri nu vor fi variaţii notabile de la o zi la alta. Marţi, la amiază, se vor înregistra temperaturi cuprinse între 23 şi 30 de grade, miercuri între 22 şi 31 grade, iar joi între 25 şi 32 de grade”, anunţă ANM.

    Unde sunt așteptate ploile

    BANAT

    Manifestări specifice instabilității atmosferice (averse însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină) se vor semnala până pe 3 iunie.

    CRIŞANA

    Ploi de scurtă durată, asociate în general instabilității atmosferice, vor fi posibile la începutul lunii iunie, acestea vor fi mai importante cantitativ.

    TRANSILVANIA

    Instabilitatea atmosferică și ploile mai importante cantitativ se vor înregistra, cu o probabilitate mai mare, în zilele de 21 și 22 mai și în perioada 28 mai – 3 iunie.

    MARAMUREŞ

    Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 31 mai – 3 iunie.

    MOLDOVA

    Ploile se vor semnala pe spații mai extinse începând din 28 mai și până pe 3 iunie.

    DOBROGEA

    Până în jurul datei de 28 mai, ploile vor fi cu totul izolate și slabe cantitativ, iar după această dată se vor semnala cu caracter local.

    MUNTENIA

    Ploile se vor semnala cu caracter local și aproape în fiecare zi din 28 mai și până pe 3 iunie.

    OLTENIA

    Vremea va fi ușor instabilă însă probabilitatea de manifestare a instabilității atmosferice pe spații mai extinse după data de 28 mai.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA