• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ALERTĂ DE FURTUNI: Unde sunt așteptate PLOI TORENȚIALE, VIJELII ȘI GRINDINĂ!

    agrointeligenta.ro -

    Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, duminică – 3 iunie, o informare meteo de furtuni pentru sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte. această avertizare intră în vigoare duminică, la ora 23.00, când expiră codul galben de furtuni, şi este valabilă până luni seară, la ora 21.00.

    Meteorologii avertizează că, în intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte.

    Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse.

    În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

    Iată cum va evolua vremea în zilele următoare:

    Prognoza meteo – luni, 4 iunie

    Vremea va fi în general instabilă cu precădere în sudul și centrul țării, precum și în zonele de deal și de munte. În special în cursul zilei, înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade pe litoral și 31 de grade în Moldova, iar cele minime se vor încadra între 9 și 18 grade.

    Prognoza meteo – marți, 5 iunie

    Vremea va fi instabilă îndeosebi în jumătatea nord-vestică a țării și în zonele de munte, unde înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă pot fi mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomenele caracteristice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade pe litoral și 32 de grade în extremitatea sudică a țării, iar cele minime se vor încadra, în general, între 10 și 19 grade.

    Prognoza meteo – miercuri, 6 iunie

    Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii extinse în vestul, centrul și nordul țării și local în rest se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în nordul Moldovei și 33 de grade în sudul țării, iar cele minime se vor încadra, în general, între 8 grade și 19 grade.

    Prognoza meteo – joi, 7 iunie

    Vremea se va menține în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii extinse în jumătatea de sud  a țării și local în centru și nord-vest se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă pot fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor încadra între 9 și 18 grade.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Prima fermă de lalele din România și-a deschis porțile pentru vizitatori

    Ultimele știri

    Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență