• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • NOU CENTRU DE COLECTARE pentru lână: CÂT PRIMESC OIERII PE KILOGRAM!

    Roxana Dobre -

    Ciobanii nu mai trebuie să arunce lâna de oaie, pe care nu o pot valorifica. În multe din zonele din țară crescătorii de ovine preferau să dea foc lânii în lipsa unor centre specializate de preluare. Acum, numărul centrelor de colectare este în creștere, o nouă unitate fiind deschisă în Simeria, județul Hunedoara.

    Crescătorii de ovine din Hunedoara și județele limitrofe pot vinde lâna la noul centru, unde li se oferă un preț de la 40 de bani până la un leu pe kilogram, în funcţie de calitatea produsului. În plus, crescătorii vor încasa pe cantitate și un leu subvenţie de la stat dacă s-au înscris în programul lansat de Guvern și depun documentele necesare la Direcțiile Agricole, potrivit www.radioresita.ro.

    Conform şefului Direcţiei pentru Agricultură, Călin Petru Marian, în județul Hunedoara în programul ”Lâna” s-au înscris anul trecut 935 de crescători de ovine cu un efectiv de 150.000 de capete. Călin Petru Marian a mai spus că, atât termenul de înscrierea în program, cât şi cel de comercializare a lânii au fost prelungite de Guvern până la 1 septembrie, respectiv începutul lunii octombrie.

    Şeful Direcţiei pentru Agricultură Hunedoara a mai declarat că, la centrul de colectare a lânii din Simeria, aflat pe strada Depozitelor, pot aduce lâna toţi crescătorii de ovine din ţară, însă este o oportunitate pentru oierii din Banat. Călin Petru Marian a mai spus că, oierii care s-au grupat într-o asociaţie vor să atragă acum fonduri europene pentru un centru de prelucrare a laptelui, ca să poată valorifica fără intermediari produsele.

    Citiți și: Lista cu adresa și numerele de telefon ale CENTRELOR DE PRELUARE A LÂNII!


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA