• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • OIER DISPERAT: Nu-mi pot trata copilul bolnav pentru că SAMSARII NU-MI DAU BANII PE OILE VÂNDUTE!

    agrointeligenta.ro -

    Continuăm să prezentăm cazurile oierilor care au căzut victimele unei rețele de samsari care, până acum, au reușit să își însușească ovine în valoare de cel puțin 10 miliarde de lei vechi, fără a le plăti crescătorilor banii pe marfa luată din fermele lor. În județul Vaslui, rețeaua condusă de familia Șaban din Hârșova, județul Constanța, a reușit, dintr-un foc, să încarce ovine de peste 2 miliarde de lei vechi. Crescătorii înșelați au luat legătura cu reporterii Agrointeligența – www.agrointel.ro pentru a lansa un apel disperat, în speranța că îi vor îndupleca pe cei care le-au luat animalele să le dea și banii.

    Unul dintre crescătorii care au predat oi către familia Șaban este din localitatea vasluiană Vetrișoaia. Pe data de 24 aprilie, oierul a semnat contract cu samsarii – mai exact cu Regen Genghis Șaban și cu Iasor Sopos Nicolai, și a urcat în tirul lor nu mai puțin de 307 de oi cu 250 de miei frumoși, toți peste 10 kilograme. Valoarea contractului este de circa 900 de milioane de lei vechi întrucât prețul negociat a fost de 300 de lei pe oaia cu miel.

    Au venit la mine trimiși de niște cunoscuți, dintr-o localitate vecină. Au luat și de la acei crescători și am zis să dau și eu oile că am mare nevoie de bani. Fetița mea de trei ani este în spital la Iași, este bolnavă și medicii mi-au zis că tratamentul de care are nevoie poate fi făcut la Viena, în Austria. Așa că am decis să vând oile pentru a-mi vindeca fetița. Numai că acești oameni au venit, au luat animalele, nu ne-au dat banii pe ele și acum nici nu mai răspund la telefoane de vreo trei zile”, ne-a spus, disperat, crescătorul de ovine din Vaslui.

    Samsarii care i-au luat ovinele din fermă sunt aceiași care au păgubit până acum zeci de alți crescători din toată țara. În mod identic, și la Vaslui au venit cu tirul, au încărcat animalele și le-au promis fermierilor că le vor vira banii. Apoi nu au mai plătit. ”Am semnat și pentru trei vaci pe care, pe loc, mi-au dat 6.000 de lei, iar la oi mi-au dat atunci în mână 5.000 de lei. Restul sumei rămase nu ne-au mai virat-o prin bancă, așa cum era învoiala. Nici de vaci n-au venit să se mai intereseze. Doar oile le-au vrut. S-au chinuit să le înghesuie pe toate în tir, deși nu era loc. Două au pierit la transport mi-au spus”, ne-a mai dezvăluit fermierul.

    Un vecin de-al său, cu ferma la 40 de kilometri distranță a dat și el oile acelorași infractori. Vasluianul are de luat 46.000 de lei, iar alte două persoane din zonă, 38.000 de lei, respectiv 39.000 de lei.

    Suntem disperați, nu știm ce să mai facem. Ultimele dăți când le-am spus să ne dea banii ne-au tot dat termene, dar la expirarea lor nu găseasm banii în cont. A fost tatăl meu și la ei la Hârșova și ne-au rugat să nu le face plângere sau să îi dăm în judecată, că ne vor plăti. Dar nimic”, ne-a spus oierul din Vetrișoaia.

    Confruntați cu apariția numelui lor în seria de articole Agrointeligența – www.agrointel.ro, familia Șaban, acuzată că a înșelat oieri din toată țara, s-a apărat în fața crescătorilor că informațiile prezentate sunt ”plasate” de persoane răuvoitoare, că buletinul tânărului Șaban a fost furat sau că procesele pe rol în mai multe județe sunt menite să îi discrediteze. În ciuda acestor ”argumente”, niciun oier care a predat animalele către această rețea nu și-a primit sumele cuvenite prin contract. 

    Agrointeligența – www.agrointel.ro face un apel către toți oierii: NU VINDEȚI ANIMALELE CĂTRE ACESTE PERSOANE sau către alți samsari despre care nu aveți toate informațiile și de la care riscați să nu vă primiți banii. Dacă sunteți victimele acestei rețele sau ai alteia, faceți de urgență plângere la poliție!

    Nu uitați – Agrointeligența este alături de dumneavoastră! Vă stăm la dispoziție pentru orice probleme cu care vă confruntați la numărul de telefon 0744.311.359 sau pe adresa redactia@agrointel.ro!

    Citiți și:

    OIERI, FERIȚI-VĂ DE ACEST SAMSAR! A înșelat zeci de fermieri: PREIA MIEII ȘI APOI NU MAI TRIMITE BANII!

    SFATUL UNUI AVOCAT pentru OIERII ÎNȘELAȚI: ”Nu mai așteptați! DEPUNEȚI URGENT PLÂNGERE LA POLIȚIE!”

     


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd