• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • METEOROLOGII anunță PLOI ABUNDENTE în WEEK-END! JUDEȚELE aflate SUB COD PORTOCALIU și GALBEN de VREME REA!

    Roxana Dobre -

    Week-end ploios anunțat de meteorologi! Sfârșitul de săptămână nu aduce vești bune pentru fermierii care sperau să intre la recoltat sau aveau alte planuri în câmp. Administrația Națională de Meteorologie a emis 4 coduri de vreme rea valabile pentru mai multe județe ale țării!

    Prima avertizare meteorologică de Cod Galben este valabilă în intervalul 29 iunie, ora 11:30 – 30 iunie, ora 6.00 iar fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă.

    În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, nordul Munteniei și zona montană și deluroasă a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

    Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

    A doua avertizare meteo este de  Codul portocaliu valabil în intervalul 29  iunie, ora 15.00 – 30 iunie ora 6.00, perioadă în care sunt prognozate ploi în jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, local în Maramureș și în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

    Potrivit ANM, manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

    Ploi până pe 1 iulie, inclusiv

    Al treilea cod galben de vreme are interval de valabilitate în perioada 30 iunie, ora 6.00 – 1 iulie, ora 6.00 și anunță cantități însemnate de apă, instabilitate atmosferică.  În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Maramureșului, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină.

    Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

    Ultima avertizare, de cod portocaliu, este valabilă  în intervalul 30 iunie, ora 6.00 – 30 iunie, ora 23.00. Potrivit meteorologilor, local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

    Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

    De menționat că în cazul Codurilor Galbene, fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

    În cazul, codurilor portocalii fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    O mare fabrică românească de pâine a fost cumpărată de străini Alertă meteo de ploi și vânt puternic. Cantitățile de apă pot depăși 50 l/mp De la tunsul oilor la pensiune cu specific ciobănesc. Florin Muntean a investit în Complexul Țurcana