• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agricultorii cu suprafețe medii, principalii clienți ai Mecanica Ceahlău

    agrointeligenta.ro -

    În timp ce majoritatea producătorilor locali de maşini şi utilaje agricole au dispărut după 1989, Mecanica Ceahlău reuşeşte să se menţină pe piaţă, ba chiar să fie prezentă şi la export.
    Dacă în urmă cu aproape 20 de ani firma din Piatra – Neamţ era singurul producător de grape şi discuri din Europa de Est, astăzi este singurul producător local de semănători.

    Circa 20% din producţia Mecanica Ceahlău este livrată în ţări precum Polonia, Ungaria, Ucraina sau Republica Moldova, iar restul pe piaţa internă, spune Neculai Timaru, directorul general al Mecanica.

    La intern, cele mai solicitate utilaje sunt semănătorile pentru păioase şi cultivatoarele, principalii clienţi fiind agricultorii cu suprafeţe medii. De altfel, către aceştia se şi adresează în principal oferta Mecanica.

    Maşinile şi utilajele produse la Piatra – Neamţ acoperă întreaga gama de lucrări agricole, de la pregătirea solului în vederea însămânţării şi până la recoltare. Este vorba de maşini destinate prelucrării solului (pluguri, freze, grape cu discuri, compactoare, combinatoare, maşini de afânat solul, cultivatoare, etc), maşini de semănat, plantat şi destinate întreţinerii culturilor (semănători, cultivatoare, instalaţii pentru irigat, maşini de plantat cartofi, maşini de distrus resturi vegetale), maşini de recoltat, utilaje pentru uz gospodăresc şi accesorii PSI (întreaga gama de produse pentru stins incendii utilizabilă în economia naţională).

    Potrivit reprezentanţilor societăţii, Mecanica Ceahlău deţine supremaţia în fabricarea şi comercializarea semănătorilor pentru plante prăşitoare tip SPC şi este singurul producător roman de semănători de precizie tip SK, licenţă Kleine, Germania. Firma cooperează în fabricaţie (pluguri, compactoare) cu firma LEMKEN din Germania.

    Aproape 100 de ani de producţie

    Înfiinţată în anul 1921 şi reprofilată din anul 1953 pe fabricaţia de utilaje pentru agricultură, “Mecanica Ceahlău” Piatra Neamţ activează în cadrul industriei constructoare de maşini, fiind specializată în prezent pe fabricarea de maşini agricole şi forestiere (cod CAEN 2830). În ultimii ani compania a abordat şi domeniul resurselor regenerabile de energie.
    Mecanica este o societate cu capital integral privat începând cu 1999, cotată la BVB, având principal acţionar pe SIF Moldova.

    În perioada august 1999 – decembrie 2000 s-au asanat arieratele societăţii, a fost reorganizată activitatea de producţie într-o formă flexibilă pe o singură platformă industrială, eficientizându-se activităţile auxiliare şi întărindu-se disciplina financiară. Urmare acestor acţiuni, în anul 2000 societatea înregistrează o creştere cu 70% a cifrei de afaceri faţă de anul anterior.

    Repartizarea de procente semnificative din profitul net pentru dezvoltare a dus la o creştere continuă a cifrei de afaceri cu un maxim în anul 2004. Criza financiar- economică de la finele anului 2008 afectează în următorii 2 ani rezultatele economico-financiare ale societăţii. Incepând cu anul 2011 societatea se redresează simţitor din cauza politicilor investiţionale în tehnică de ultimă generaţie şi a produselor cu cel mai bun raport calitate-preţ cât şi a paletei complete de maşini şi echipamente.

    Toate aceste cooperări şi investiţii au avut şi au ca scop realizarea de produse din ce în ce mai competitive care să satisfacă cerinţele clienţilor finali, care au ales şi aleg în continuare produsele marca Mecanica Ceahlău datorită fiabilităţii acestora, siguranţei, uşurinţei în exploatare şi randamentului crescut al acestora. Pentru acest an, conducerea companiei estimează o cifră de afaceri de 29 milioane de lei, comparativ cu 30 milioane de lei, anul trecut.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA