• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • OBȚINEREA AUTORIZAȚIILOR – o piedică în finalizarea rapidă a investițiilor din ferme!

    agrointeligenta.ro -

    Obținerea autorizațiilor, o mare piedică pentru investițiile importante din fermele românești! Dacă furnizorii fermierilor reușesc să efectueze lucrările într-un timp extrem de scurt, din păcate, procesul de construcție este îngreunat de birocrație. Este și situația construcției de hale metalice, o soluție foarte rentabilă pentru depozitarea cerealelor, dar pentru care predarea investiției se poate prelungi cu lunile din cauza tuturor autorizațiilor necesare recepției lucrării.

    Autorizațiile pentru hala metalică, o problemă…românească!

    Prezent în cadrul Conferinței ”Fermierii României: Prețul corect al recoltei din 2018”, eveniment organizat de Grupul Agrointeligența – BT Video și Mediafax, Csaba Demeter, Marketing Manager în cadrul Frisomat România, spune că furnizorul de hale metalice este un partener de încredere pentru fermierii care aleg să investească în astfel de soluții de depozitare. Compania activează de 22 de ani pe piața din țara noastră, iar inovațiile tehnologice îi permit să finalizeze o construcție într-un timp foarte scurt. Fermierul nu se poate însă bucura de investiție în timp util întrucât obținerea autorizațiilor frânzează ridicarea halei. Astfel, dacă un agricultor ar contracta o hală în această perioadă, sunt puține limitate ca respectiva construcție să fie disponibilă pentru depozitarea recoltei de porumb din toamnă. Motivul: birocrația! Este și motivul pentru care compania Frisomat România vine alături de agricultori și îi sprijină cu consultanță de specialitate, cunoscând cât de dificil îi este unui antreprenor să obțină în cel mai scurt timp aprobările obligatorii.

    Asistență pentru obținerea autorizațiilor 

    Noi încercăm să le explicăm fermierilor că dacă își doresc ca o investiție să fie disponibilă atunci când au nevoie, ei trebuie să se decidă și să ne contracteze din timp. Nu este o chestiune ce ține de noi, Frisomat România având cea mai performantă tehnologie de ridicare a halelor metalice. Din păcate autorizațiile, pentru că lucrăm conform legislației în vigoare, vor dura și vor dura și vor dura. Ca totul să se miște foarte repede și la nivel de autorizare, ajutăm și noi, evident. Noi proiectând hala, oferim fermierilor toate documentele necesare pentru autorizare. Nu doar proiectăm hala, proiectăm și fundația. Nu construim noi această fundație, avem colaboratori pe care putem să-i recomandăm sau putem lucra cu colaboratori ai fermierului. Repet, însă: depinde cât de repede se mișcă anumite etape. E nevoie și de implicarea fermierului pentru ca o investiție să fie predată în cel mai scurt timp”, a declarat Csaba Demeter, Marketing Manager Frisomat România.

    Dezbaterea din cadrul evenimentului Agrointeligența – Mediafax a oferit fermierilor ocazia să afle mai multe despre halele metalice de la Frisomat România. Aceste construcții durabile sunt o soluție excelentă pentru depozitarea cerealelor, pentru păstrarea utilajelor agricole sau pentru fermele zootehnie.Cu o vastă experiență și deja o suprafață de 835.000 de metri pătrați construiți în țara noastră, Frisomat este alegerea cea mai bună pentru o astfel de investiție.

    Construcția halei – 40 de zile. Autorizațiile…

    Proiectele companiei nu se adresează numai fermelor mari întrucât dimensiunea halelor metalice oferite pornește de la 300 de metri pătrați. Și, foarte important, specialiștii Frisomat România sunt alături de fermieri în fiecare procedură necesară noii construcții, timpul de livrare și montare a unei hale fiind de aproximativ 40 de zile lucrătoare, perioadă la care se adaugă și timpul de așteptare pentru primirea autorizațiilor de construcție.


    Te-ar mai putea interesa

    MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte