Ştiri agricole

PRIMARUL-ȘICANĂ și vorba veche cu CEL MAI DEȘTEPT CEDEAZĂ. N-a fost cazul edilului!

În scurt timp, cu ajutorul fondurilor europene, familia Hubert va ridica în acest loc o fabrică de nutrețuri combinate

Primarul-șicană din localitatea timișeană Parța, Mihai Petricaș nu consideră că fermierii din localitatea sa trebuie sprijiniți. Astfel nu se explică de ce în loc să fie cel mai mare susținător al unei investiții pe fonduri europene, a găsit toate mijloacele posibile pentru a pune bețe în roate familiei Hubert care a depus și căreia i-a fost aprobat un proiect pentru un FNC de 920.000 de euro.

Citiți mai multe în articolul: PRIMARUL-ȘICANĂ ÎNGROAPĂ FONDURILE EUROPENE. De ce CAZUL DE LA PARȚA este de interes național!

Cu un proces pe rol, în care fermierii Cristina și Alexandru Hubert au avut câștig de cauză în primă instanță, primarul a contestat decizia judecătorului parcă înadins pentru ca ferma Agronicula să nu poată primi în timp util certificatul fiscal cerut la AFIR. Numai că la români este o vorbă veche – cel mai deștept cedează. Așa a fost și la Parța unde, deși gestul nu înseamnă deloc renunțarea la proces și la căutarea dreptății, soții Hubert au transferat în contul Primăriei acea sumă – peste 13.000 de lei, care, spun ei, le-a fost impozitată ilegal. Soții Hubert au efectuat o plată de urgență și au solicitat, din nou, certificatul fiscal. A fost nevoie de mai multe drumuri la Primărie și două cereri înregistrate pentru ca, în final, rămas fără argumente, primarul Mihai Petricaș să elibereze societății Agronicula certificatul fiscal care atestă că ferma are datorii zero și poate beneficia de fondurile europene.

Nu este un deznodământ. Am luat decizia de a achita acea impozitare și penalizările abuzive pentru că altfel pierdeam finanțarea europeană. Am făcut și o adresă către Primărie în care am notificat efectuarea plății, dar și faptul că acest lucru nu trebuie interpretat că suma ce ne-a fost imputată ar fi legală. Ea constituie mai departe un abuz al domnului primar, un abuz pe care l-am dovedit deja în primă instanță și vom continua pe calea justiției până la decizia irevocabilă – că domnul primar s-a grăbit să conteste primul verdict”, ne-a declarat Alexandru Hubert.

Fermierul spune că, în continuare, nu poate să accepte faptul că atât timp cât el și familia sa respectă litera legii, de ce primarului Mihai Petricaș i se permite, în continuare, să acționeze în afara legislației naționale. Mai exact, deși inclusiv Prefectura i-a cerut să își depună declarația de venit și interese, nici până astăzi, edilul de la Parța nu s-a supus legislației în vigoare.

Ce m-a surprins este că la eliberarea certificatului fiscal domnul primar ne-a zis că și dacă vom câștiga în instanță, tot nu ne va plăti banii cuveniți. Că o să îi rețină el pentru impozitul de anul viitor. Acesta reprezintă un nou abuz pentru că noi nu suntem creditori ai primăriei, noi am mers în instanță pentru o sumă ce ne-a fost blocată, bani cu care trebuie să ne achităm față de arendași, față de firmele de inputuri care ne-au creditat și față de instituțiile bancare și nebancare unde avem credite. Nu sunt banii Primăriei, să dispună domnul primar cum vrea de ei, sfidând chiar și o decizie judecătorească definitivă”, ne-a mai declarat Alexandru Hubert.

Cei doi soți – Cristina și Alexandru Hubert, au fost săptămâna aceasta la București unde au semnat acordul pentru finanțarea de la AFIR. Cu această ocazie, ei au trecut și pe la redacția Agrointeligența – www.agrointel.ro, prilej pentru noi de a face cunoștință cu oameni deosebiți pe care ne mândrim să îi avem cititori. Ce vă putem spune este că soții Hubert sunt exact ce are nevoie agricultura românească: sunt tineri, determinați și muncitori. Se informează, înțeleg mersul lucrurilor, însă nu sunt dispuși să tolereze abuzurile. Sunt oameni care iubesc pământul pe care îl muncesc, au investit pentru a-l face roditor și tot ceea ce fac este pentru comunitatea și ”viitorul” familiei lor care a împlinit deja trei luni. Și cum în urmă cu numai câteva minute am primit de la Timiș vestea că toate actele au fost recepționate la AFIR, nu putem decât să le urăm soților Hubert ca ziua de astăzi să fie un semn bun pentru tot ceea ce și-au propus să facă mai departe. Și, la fel ca ei, alături de ei, nu cedăm și vom continua să vă spunem ce mai ”coace” Primarul-șicană, inamicul agriculturii românești!

Notă: Fermieri mici, medii și mari, Agrointeligența – www.agrointel.ro este alături de dumneavoastră. Dacă aveți o problemă, dacă vreți să semnalați o nedreptate, o situație ce nu ar trebui să existe în agricultura românească sau, dimpotrivă, o reușită personală, o performanță deosebită atinsă în fermă, vă rugăm să ne sunați la telefonul redacției: 0744.311.359 sau să ne scrieți pe adresa de e-mail: [email protected]el.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

 1. Multumim Agrointeligenta si Renasterea Banateana pentru implicare si pentru simplul fapt ca sunteti alaturi de noi. Desi lucrurile s-au rezolvat putin mai greu decat ar fi trebuit ,este bine ca cei care citesc aceste articole sa inteleaga ca numai prin curajul de a va spune public problemele pe care le aveti se pot indrepta lucrurile.
  Totodata fac un apel catre toti cei care doresc sa faca proiecte pe bani europeni, nu va speriati de piedicile pe care unii functionari publici incearca sa le puna si de birocratia institutiilor care elibereaza avize si autorizatii(au inceput sa inteleaga ca totusi noi nu le furam banii si nici nu le luam locurile de munca).
  De asemenea multumim Agentiei pentru Protectia Mediului Timis, Garda de Mediu Timis, Directia de Sanatate Publica Timis,Directia Sanitar Veterinara Timis,Primariei Padureni si AFIR pentru promptitudine si sprijin.

  Cristina si Alexandru
  Hubert

  1. Ba mai mult vor sa dea puteri sporite primarilor!!
   O fi de la PSD de-si petmite sa faca deastea ca stie ca-l scapa sefu-su!

Scrie un comentariu