Creșterea animalelorŞtiri agricole

VESTE URIAȘĂ pentru OIERI: SAMSARI DIN TULCEA ȘI CONSTANȚA, REȚINUȚI pentru ÎNȘELĂCIUNE!

Campania Agrointeligența a scos din ”amorțeală” autoritățile! După ce publicația noastră a scris în mai multe rânduri despre necazurile oierilor păcăliți de o ”bandă” de samsari care contractează ovinele oamenilor și apoi nu mai plătesc animalele, Poliția Română a anunțat reținerea pentru această înșelăciune a trei persoane din Constanța și Tulcea.

Trei tineri din Constanța şi Tulcea sunt bănuiţi că ar fi înşelat doi crescători de oi. Pe raza județului Alba, fermierii au făcut plângere confrom cărora acești samsari ar fi achiziţionat de la ei, în prima parte a anului peste 700 de oi, însă nu au achitat nici un leu.

Contravaloarea animalelor ridicate numai din Alba depăşeşte 110.000 de lei. Însă vânzătorii s-au mulţumit doar cu semnarea unor contracte. Oile şi mieii au ajuns apoi la abator sau la export.

Poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice din Alba au intrat pe fir şi i-au identificat pe suspecţi: trei bărbaţi cu vârste între 19 şi 34 de ani.

În locuinţele lor au găsit mai multe documente contabile, crotalii pentru animale deţinute ilegal şi aproape 80.000 de lei.

Doi dintre tineri au fost reţinuţi pentru înşelăciune, iar al treilea este căutat, deoarece nu a fost găsit la domiciliu.

Vă reamintim că de peste un an, o rețea de falși samsari din Constanța – localitatea Hârșova, și Tulcea, colindă satele românești, preluând animalele oierilor. Infractorii au semnat cu crescătorii acte de vânzare, cu promisiunea că vor achita banii în câteva zile. S-a ajuns astfel ca unii oieri să aștepte banii încă din luna august 2017.

După ce Agrointeligența a publicat acest ”scenariu” după care acționează infractorii, zeci de fermieri din toată țara ne-au contactat pentru a ne spune că au au înșelați după aceeași ”rețetă”. Sfatul nostru rămâne acela de a reclama situația la secțiile de Poliție. Acțiunea declanșată după înregistrarea oficială a cazurilor din Alba este o dovadă că poliștii intră în acțiune, cu condiția ca faptele de înșelătorie să fie reclamate.

Citiți și:

OIERI, FERIȚI-VĂ DE ACEST SAMSAR! A înșelat zeci de fermieri: PREIA MIEII ȘI APOI NU MAI TRIMITE BANII!

OIER DISPERAT: Nu-mi pot trata copilul bolnav pentru că SAMSARII NU-MI DAU BANII PE OILE VÂNDUTE!

SFATUL UNUI AVOCAT pentru OIERII ÎNȘELAȚI: ”Nu mai așteptați! DEPUNEȚI URGENT PLÂNGERE LA POLIȚIE!”


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu