Ştiri agricoleVremea

ALERTĂ de la ANM: PLOI ȘI GRINDINĂ – care sunt JUDEȚELE SUB COD DE VREME REA!

Meteorologii anunță un nou val de ploi ce vor depăși chiar și 60 l/mp și căderi de grindină în mai multe județe. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 23 iulie, o avertizare de Cod Galben valabilă în intervalul 23 iulie, ora 10.00 – 24 iulie, ora 23.00.

Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă. În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi averse local torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Cantitățile de apă acumulate vor fi de peste 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

De precizat că avertizările meteo cu Cod Galben anunță fenomene meteorologice care vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul săptămânii, iar în funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!