• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PETRE DAEA, chemat să dea socoteală la Consiliul Antidiscriminare. Ce spune ȘEFUL DE LA AGRICULTURĂ despre declarația controversată!

    agrointeligenta.ro -

    Scandal uriaș pornit de la o declarație controversată a ministrului agriculturii Petre Daea. După ce acesta, invitat la Antena 3, a vorbit despre Pesta Porcină Africană și a comparat incinerarea porcilor din ferme tulcene cu ce s-a petrecut la Auschwitz, șefului de la Agricultură i s-a cerut public demisia. Acesta și-a cerut scuze pentru afirmația făcută, însă chiar și așa, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, iar Petre Daea va fi audiat.

    Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi seara, la Antena 3, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale. „Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz, dom’ne”, a spus Petre Daea, citat de Agerpres.

    Ca urmare a acestei declarații, Mişcarea România Împreună i-a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea, să demisioneze de urgenţă după „declaraţia incalificabilă prin care a comparat incinerarea porcilor cu Holocaustul”.

    ”Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgenţă a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situaţie arată o lipsă de discernământ din partea ministrului Agriculturii”, se arată într-o poziţie postată pe site-ul Mişcării România Împreună.

    Ministrul Petre Daea și-a cerut ulterior scuze public pentru comparația făcută. ”Îmi declar respectul pentru toți membrii comunității evreiești și fac precizarea că am vrut să prezint situația deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noștri, cât și cei care gestionează această criză. Doamne ferește, nu am jignit pe nimeni în viața mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească și sper să fiu înțeles!”, a afirmat ministrul Agriculturii și dezvoltării rurale, conform unui comunicat emis joi.

    Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, joi, în legătură cu declaraţiile recente făcute de ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi-l va invita pe acesta la audieri în perioada următoare, a declarat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba, pentru Agerpres. „Deocamdată am făcut o autosesizare astăzi (joi – n.r.) şi o să urmeze o procedură în care-l invităm pe domnul ministru Daea. (…) Nu putem să comentăm, pentru că ne-am antepronunţa”, a precizat Asztalos Csaba.

    Întrebat când va fi audiat ministrul Agriculturii, preşedintele CNCD a spus: „Încă nu s-a fixat o dată a audierii”. „Cam într-o săptămână, adică nu săptămâna viitoare, cealaltă, cam în zece zile”, a adăugat Asztalos Csaba.

    Vă reamintim că la acest moment, șapte județe se confruntă cu cazuri confirmate de Pestă Porcină Africană, o boală care nu are tratament sau vaccin și la care motalitatea suinelor infectate este de 100%. Ministrul Petre Daea a anunțat deja că în eforturile de a stopa epidemia sunt în curs de sacrificare și incinerare 45.000 de capete de porci.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale