Creșterea animalelorŞtiri agricole

APELUL fermierului DIMITRIE MUSCĂ S-A FĂCUT AUZIT: Ministrul Apărării MIHAI FIFOR, discuții-cheie la CAI CURTICI!

Pe masa discuțiilor dintre Dimitrie Muscă și ministrul Apărării se poate vedea un lucru drag inginerului: diploma de FERMIERUL ANULUI, acordată acestuia de Agrointeligența și Mediafax în cadrul Galei SUPER-FERMA ROMÂNIEI

Apelul lansat de fermierul Dimitrie Muscă a declarat pentru publicația noastră că în cazul epidemiei de Pestă Porcină Africană, statul român trebuie să intervină cu efectivele Armatei, însuși ministrul Apărării, Mihai Fifor l-a vizitat astăzi pe cunoscutul fermier pentru a afla noutăți de ultimă oră din fermă, dar și pentru a pune la cale o posibil strategie de limitare a efectivelor de mistreți.

În dimineața aceasta, în dublă calitate de senator de Arad, dar și de ministru în Cabinetul Dancilă, am avut o întalnire de analiză foarte bună cu domnul director general Dimitrie Muscă, la sediul Combinatului Agroindustrial Curtici, pe tema situației îngrijorătoare generată de pesta porcină africană. Împreună am abordat această problemă și telefonic cu domnul ministru Ioan Deneș. Atât eu, cât și ministrul Deneș am informat despre eforturile pe care Guvernul României le face in vederea limitării efectelor, dar și a apariției de noi focare de pestă. Am preluat, totodată, propunerile crescătorilor de porci din Arad, urmând să le prezint doamnei premier Viorica Dancilă în cursul zilei de luni”, a scris pe pagina sa de Facebook, ministrul Mihai Fifor.

Vizita ministrului Apărării la CAI Curtici vine după ce fermierul Dimitrie Muscă, prin intermediul Agrointeligența, a lansat un apel public către autorități să se intervină în formă pentru limitarea efectivelor de mistreți. Aceștia sunt, în acest moment, principalul vector de răspândire a virusului Pestei Porcine Africane. Astfel, în interviul acordat Agrointeligența – www.agrointel.ro, Dimitrie Muscă a arătat că pericolul care paște o țară întreagă de la crescător mic la cel mare trebuie dezbătut la cel mai înalt nivel, în CSAT, fiind o chestiune de ține de securitatea națională.

Trebuie rezolvat în CSAT. Trebuie intervenit cu armata. Vânătorii sunt oameni cu banii nu stau să împuște porcii pe 400 de lei cât oferă compensație statul.  Eu personal l-am sunat pe ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, care este membru în CSAT, pentru că este o problemă de interes național. Vă rog să mă credeți și să subliniați că într-un an nu mai avem porc românesc și nimeni nu vrea să se sesizeze. I-am spus și președintelui României, Klaus Iohannis, la Indagra în 2016 când a avut o întâlnire cu fermierii, că vin porcii mistreți din Ungaria și Ucraina și ne infectează. Răspunsul a fost: Este treaba lui pentru că, repet pentru a mia oară, este o problemă de interes național”, a declarat Dimitrie Muscă pentru Agrointeligența, în urmă cu câteva zile. La acel moment, fermierul ne spunea că ministrul Apărării nu îi răspundea la telefon, dar, se pare, că declarațiile lui Dimitrie Muscă – care s-au viralizat prin intermediul Agrointeligența, precum și situația de criză l-au ”ajutat” să își amintească nu doar care îi sunt atribuțiile, dar și să fie mai apropiat de fermierii din colegiul său de parlamentar.

Vă reamintim că la acest moment mai multe județe se confruntă cu cazuri confirmate de Pestă Porcină Africană. Conform declarațiilor ministrului Petre Daea, din cazua aceste boli infecțioase fără tratament sau vaccin, s-a luat decizia uciderii unor efective de 45.000 de capete.

Citiți și articolul: APOCALIPSA pentru ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ. DIMITRIE MUSCĂ, FERMIER: ”Vorbim despre O MÂNĂ CRIMINALĂ. Devenim PIAȚĂ DE CONSUM, EUROPA ȘI-A ATINS ȚELUL!”


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Vizita d.-lui Fifor dupa 10 zile de cind a lansat apelul , d.-l Dr. Ing. Musca , se va solda cu , ceva pozitiv si concret pentru fermieri ? sau doar ca o imagine pozitiva a politicianului.
    Sunt foartre curios , cum ar fi reactionat guv. Romaniei ( Daea , era in sevraj) daca era in discutie ferma de porci a lui DraCnea ?

Scrie un comentariu