Creșterea animalelorŞtiri agricole

VESTE EXCELENTĂ pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Veste excelentă pentru crescătorii de animale din România, anunțul fiind de mare maxim interes mai ales pentru fermierii care cresc bovine! Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine (ACEBOP) infomează fermierii cu privire la deblocarea exportului de bovine către Turcia.

”În urma auditului din iunie realizat de experți din Turcia, cu rezultate bune în exploatațiile de bovine și centre de colectare din România – printre care și câteva exploatații ACEBOP, exportul de bovine către Turcia s-a deblocat. ANSVSA a anunțat DSVSA-urile județene asupra deblocării exporturilor în mod oficial, prin adresa nr.27201/02.08.2018”, a anunțat președintele ACEBOP, dr. Mary Eugenia Pană.

Fermierii cer autorităților să fie vigilente

Președintele ACEBOP a precizat că organizația pe care o conduce a primit sesizări de la fermieri privind firmele de transport bovine care nu se prezintă corespunzător la încărcare, din punct de vedere al curățeniei și dezinfecției – obligatorii de altfel pentru toate tipurile de transport: de scurtă sau lungă durată. ”Rugăm serviciile competente care autorizează transporturile să verifice condițiile de igienă și bunăstare, certificatele de sănătate să fie completate corect, astfel încât transporturile să se deruleze în cel mai scurt timp”, a subliniat dr. Mary Pană.

ACEBOP mai informează fermierii și că ”atât traseul România-Turcia cât și punctul de trecere din Bulgaria în Turcia sunt atent supravegheate atât de delegați ai fermierilor români cât și de reprezentanți ai unor ONG-uri europene”.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu