Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SUBVENȚII 2018: PRIMUL JUDEȚ unde APIA A FINALIZAT CONTROALELE ÎN FERME!

Campania pentru subvențiile APIA 2018 decurge normal, chiar și pe timpul verii. Primul județ care a anunțat finalizarea controalelor în teren, în exploatațiile agricole, este Călărași. Centrul Județean de aici a informat oficial că au fost încheiate verificările în cele 198 de ferme care au intrat la verificările fizice în teren.

APIA Călăraşi a încheiat controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la controlul pe teren – Campania 2018. Astfel, în perioada 9 iulie – 8 august 2018, APIA Călăraşi a efectuat controlul la faţa locului pentru cererile unice. Eşantionul de control conţine 198 dosare selectate pentru verificarea cuprinzând un număr de 2.345 parcele pentru o suprafaţă de 32.813 ha.

Scopul verificărilor la faţa locului este acela de a controla condiţiile în care se acordă ajutorul în conformitate cu art. 37 al Regulamentului (UE) nr. 809/2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr.1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte sistemul integrat de administrare măsurile de dezvoltare rurală şi ecocondiţionalitatea. Pe scurt, aceasta înseamnă verificarea fiecărei parcele declarate: eligibilitate, localizare, suprafaţă şi aspecte privind utilizarea/acoperirea terenului. APIA Călăraşi a mobilizat întreg personalul implicat în activitatea de control pe teren care şi-a desfăşurat activitatea şi prin prelungirea programului normal de lucru.

Eșantionul de control pentru 2018 include, la nivel național, 75.000 de fermieri ce vor fi controlați atât clasic, cât și prin teledetecție, potrivit informațiilor primite de Agrointeligența – www.agrointel.ro de la specialiști din cadrul APIA. Dintre acești beneficiari de subvenții, 21.000 de exploatații agricole vor fi verificate clasic – în teren și restul prin teledetecție.

Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a anunțat că minim 5% dintre fermierii care au cerut subvenții trebuie să fie verificați anual. La acest procent, în eșantionul de control se adaugă și ”ratele de eroare” din anul anterior.

Vă reamintim că finalizarea controalelor APIA la nivel național reprezintă o condiție obligatorie pentru a se putea demara plata avansului din subvenții. Astfel, verificările trebuie încheiate până pe 1 octombrie pentru ca din 16 octombrie să se poată autoriza primele cereri la plata avansului pentru plățile directe aferente Campaniei 2018.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu