Ştiri agricoleViaţa la ţară

TANTI MIȚA, ”bunicuța tractoristă” care DĂ LECȚII DE HĂRNICIE TINERILOR DIN ZIUA DE AZI!

Cel mai mare tractorist! Nu este vorba despre vreun tânăr specializat în utilaje moderne și nici de vreun profesor universitar. Este vorba despre Dumitra Andrei, cunoscută ca Tanti Mița, o localnică de 74 de ani din Lungulețu, Dâmbovița, care și astăzi dă lecții de hărnicie celor mai tineri.

Un video cu tanti Mița în tractor face, de aproape un an, furori pe Facebook, acolo unde a strâns deja peste 2 milioane de vizionări și aprecieri cu duiumul din toate județele țării. Bunicuța de 74 de ani nu fuge nici astăzi de muncile câmpului și, culmea, face și treaba bărbaților. Dumitra Andrei este singura femeie care vine cu tractorul cu remorcă la obor, ea putând fi văzută aproape zilnic ducând la piață recoltele de varză sau cartofi, culese de pe câmpurile de la Lungulețu.

Conform unui reportaj realizat de jurnaliștii televiziunii locale MDI TV, Dumitra Andrei este prima femeie din Lungulețu care a obținut carnetul de conducere. De peste 40 de ani, ea mânuiește tractorul, iar munca depusă în agricultură a ajutat-o să asigure familiei sale un trai mai bun. Despre Tanti Mița, sătenii spun că și-a ridicat o casă frumoasă și utilajele performante pentru munca la câmp.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu