Comerţ alimentarŞtiri agricole

SITUAȚIA CARE I-A ÎNFURIAT PE FERMIERI: ”NU MAI PUTEM ACCEPTA AȘA CEVA!”

Costel Caraș deține o fermă de vaci de lapte în județul Ilfov. El a anunțat că va protesta în fața Guvernului contra importului masiv de brânzeturi

O situație care i-a înfuriat pe fermieri a fost făcută publică de către Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui –  APRIL. Acesta a publicat pe pagina sa de Facebook cele mai noi informații despre cantitățile de brânză importate de România.

Sursa: Facebook.com/Dorin Cojocaru

Reacțiile nu au întârziat să apară din rândul fermierilor, în special a celor crescători de vaci de lapte. Aceștia s-au arătat revoltați de faptul că România a ajuns anul trecut să importe peste 70.000 de tone de brânză.

Trebuie să protestăm. În timp ce fermierii români stau cu brânza pe stoc, în 2017 România a importat 70.571 tone brânză, adică 3.000 de camioane a câte 23 tone fiecare. Din această cantitate, marea majoritate este brânza falsificată. Noi fermierii, împreună cu procesatorii, nu putem accepta această situație la infinit. Vă chem să protestăm! Din stocul de brânză pe care îl am vreau să arunc 1.000 de kg în fata Guvernului”, a anunțat fermierul Costel Caraș, cunoscut crescător de vaci de lapte din județul Ilfov.

La rândul lor, alți fermieri s-au arătat nemulțumiți. ”Această cantitate putea să provină din fermele și fabricile românești”, a spus alt producător de lapte.

Vă reamintim că în ultimii ani, cea mai mare parte a fabricilor românești de prelucrare a laptelui fie s-au închis, fie au fost achiziționate de companii puternice cu capital străin. Fermierii reclamă faptul că producția lor de lapte își găsește greu loc pe piață, inclusiv din cauza brânzeturilor falsificate – în rețeta cărora se adaugă uleiuri vegetale, sau, în cazul laptelui, de adaosul de lapte praf importat.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Acum doua luni am fost cu Costel Caras la domnul ministru Daea ( ne-a chemat la 6 a.m.) si am prezentat date, cauze , factori, urmari… Rezultatul? Eu am devenit ” paria”, iar Costel isi inchide ferma.. Cum au reactionat fermierii, producatorii romani, autoritatile si o parte a presei agricole? ..Liniste!

  2. Va felicit pentru initiativa de a protesta! Daca am timp vin si eu. NU fac parte din asociatia dumenavoastra si nici in agricultura NU lucrez dar sunt ORIPILAT cum UE, NATO si companii OSTILE Romaniei ne DISTRUG si ne fura TOTUL! Acum cei de pe facebooke cu #rezist de ce nu se alatura miscarii dumneavoastra!!!Asta este chiar o manifestare a spiritului poporului ROMAN! Dupa marea inghesuiala din decembrie TOT asa zisii prietenui europeni au vrul NUMAI sa ne distruga si sa ne vanda rebuturile si ciurucurile lor. DACA AM FI ROMANI INTRADEVAR……TOTI AR TREBUI SA BOICOTAM PRODUSELE DE AFARA!!!!!

    1. Enica tata, dar de Rusia nu esti oripilat? Emigreaza matale acolo si lasa-ne pe noi cu UE cu NATO si cu lumea normala. De ce crezi dumneata ca intr-o economie normala nu trebuie sa existe concurenta? Ne-a inchis UE accesul in pietele marilor si micilor orase din Romania? Nu ne da voie UE sa ne vindem rosiile si castravetii, sau clasa noastra politica? Ar fi bine sa privim mai realist si sa gandim cu capetele noastre. Cine-l impiedica pe Caras sa-si vanda branza? Raspunsul este : incompetenta politicienilor si nepasarea noatra, a platitorilor de taxe.

Scrie un comentariu