• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚĂ CSAT, convocată după ce AGROINTELIGENȚA A PUBLICAT SCRISOAREA FERMIERILOR!

  agrointeligenta.ro -

  Ședință CSAT! Problemele fermierilor, semnalate și făcute publice de către Agrointeligența –  www.agrointel.ro primesc un răspuns imediat din partea autorităților la cel mai înalt nivel. După ce ieri, Federația Națională PRO AGRO a transmis o scrisoare deschisă către guvernanți, astăzi – miercuri, 22 august, la prima oră, s-a luat decizia convocării unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT) pe ordinea căreia figurează și ”finanțarea activităților de combatere a pestei porcine africane”.

  Citiți și: SCRISOARE DESCHISĂ către guvernanți: PLĂTIȚI DE URGENȚĂ DESPĂGUBIRILE pentru PESTA PORCINĂ!

  Conform stirpesurse.ro, Guvernul României a trimis, seara trecută, președintelui României solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței Consililui Suprem de Apărare a Țării în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, cuprinse în proiectul primei rectificări a bugetului de stat pe anul 2018. Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării, se arată într-un comunicat al Guvernului.

  „Solicitarea de convocare a CSAT, în regim de urgență, are în vedere necesitatea adoptării primei rectificări bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare plății cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natură salarială, cheltuieli cu asistența socială, echilibrarea bugetelor locale, cheltuieli pentru plata contribuției României la Uniunea Europeană, precum și finanțarea activităților de combatere a pestei porcine africane„, precizează sursa citată.

  Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când Guvernul convoacă o şedinţă a CSAT, iar decizia a fost luată după ce Agrointeligența  – www.agrointel.ro a publicat scrisoarea deschisă a Federației Naționale PRO AGRO. În document, fermierii reprezentați în organizație au prezentat atât situația reală, la zi, a focarelor de pestă porcină africană, cât și efectele sale dezastruoase pentru exploatațiile din România.

  Una dintre solicitările importante ale producătorilor agricoli era legată de despăgubirile pentru fermierii și gospodarii ai căror porci sunt sacrificați în cadrul măsurilor de lichidare a focarelor. În plus, Federația Națională PRO AGRO a cerut ”trecerea de urgență a ANSVSA în subordinea directă a MADR, pentru coordonarea activității autorității precum și inițierea procedurii legale de a se discuta aceasta problemă majoră în Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT)”.

  Scrisoarea deschisă a fermierilor a fost adresată premierului Viorica Dăncilă, ministrului Mediului – Ioan Deneș, ministrului de la Interne – Carmen Dan, ministrului Agriculturii – Petre Daea, ministrului Mediului – Grațiela Gavrilescu, și președintelui ANSVSA, Geronimo Brănescu.

  Link-ul cu articolul Agrointeligența ”a încins telefoanele” politicienilor

  Din informațiile Agrointeligența – www.agrointel.ro, imediat după publicarea conținutului scrisorii Federației Naționale PRO AGRO, link-ul cu articolul nostru, pe care l-am trimis și celor mai importanți decidenți politici ai țării (prin SMS și Wassup), a circulat mai departe pe telefoanele demnitarilor din actuala coaliție de guvernare. Cum documentul fermierilor fusese trimis și la nivel oficial, s-a lut pe loc decizia ca pe lista subiectelor din ședința CSAT să fie inclusă și problema Pestei Porcine Africane.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Protejează frunza stindard și spicul cu cel mai nou triazol de la BASF. Protecție maximă împotriva bolilor foliare și ale spicului! Stiripesurse.ro: Oros refuză să publice lista consilierilor personali Mesajul șefului APIA pentru toți fermierii care vor să încaseze subvenții în acest an!

  Ultimele știri

  APIA: 4.825 de fermieri înregistrați în sistem pentru subvențiile din acest an Radu Damșa, Soloverde: Ne restrângem suprafețele bio. Am vândut grâul ecologic la preț de grâu convențional! Preţul grâului a ajuns la 250 de euro/tonă! Porumbul este contractat cu aproape 230 euro/tonă!