Creșterea animalelorŞtiri agricole

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚĂ CSAT, convocată după ce AGROINTELIGENȚA A PUBLICAT SCRISOAREA FERMIERILOR!

Ședință CSAT! Problemele fermierilor, semnalate și făcute publice de către Agrointeligența –  www.agrointel.ro primesc un răspuns imediat din partea autorităților la cel mai înalt nivel. După ce ieri, Federația Națională PRO AGRO a transmis o scrisoare deschisă către guvernanți, astăzi – miercuri, 22 august, la prima oră, s-a luat decizia convocării unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT) pe ordinea căreia figurează și ”finanțarea activităților de combatere a pestei porcine africane”.

Citiți și: SCRISOARE DESCHISĂ către guvernanți: PLĂTIȚI DE URGENȚĂ DESPĂGUBIRILE pentru PESTA PORCINĂ!

Conform stirpesurse.ro, Guvernul României a trimis, seara trecută, președintelui României solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței Consililui Suprem de Apărare a Țării în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, cuprinse în proiectul primei rectificări a bugetului de stat pe anul 2018. Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării, se arată într-un comunicat al Guvernului.

“Solicitarea de convocare a CSAT, în regim de urgență, are în vedere necesitatea adoptării primei rectificări bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare plății cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natură salarială, cheltuieli cu asistența socială, echilibrarea bugetelor locale, cheltuieli pentru plata contribuției României la Uniunea Europeană, precum și finanțarea activităților de combatere a pestei porcine africane“, precizează sursa citată.

Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când Guvernul convoacă o şedinţă a CSAT, iar decizia a fost luată după ce Agrointeligența  – www.agrointel.ro a publicat scrisoarea deschisă a Federației Naționale PRO AGRO. În document, fermierii reprezentați în organizație au prezentat atât situația reală, la zi, a focarelor de pestă porcină africană, cât și efectele sale dezastruoase pentru exploatațiile din România.

Una dintre solicitările importante ale producătorilor agricoli era legată de despăgubirile pentru fermierii și gospodarii ai căror porci sunt sacrificați în cadrul măsurilor de lichidare a focarelor. În plus, Federația Națională PRO AGRO a cerut ”trecerea de urgență a ANSVSA în subordinea directă a MADR, pentru coordonarea activității autorității precum și inițierea procedurii legale de a se discuta aceasta problemă majoră în Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT)”.

Scrisoarea deschisă a fermierilor a fost adresată premierului Viorica Dăncilă, ministrului Mediului – Ioan Deneș, ministrului de la Interne – Carmen Dan, ministrului Agriculturii – Petre Daea, ministrului Mediului – Grațiela Gavrilescu, și președintelui ANSVSA, Geronimo Brănescu.

Link-ul cu articolul Agrointeligența ”a încins telefoanele” politicienilor

Din informațiile Agrointeligența – www.agrointel.ro, imediat după publicarea conținutului scrisorii Federației Naționale PRO AGRO, link-ul cu articolul nostru, pe care l-am trimis și celor mai importanți decidenți politici ai țării (prin SMS și Wassup), a circulat mai departe pe telefoanele demnitarilor din actuala coaliție de guvernare. Cum documentul fermierilor fusese trimis și la nivel oficial, s-a lut pe loc decizia ca pe lista subiectelor din ședința CSAT să fie inclusă și problema Pestei Porcine Africane.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Voiau să le dea 11 lei/kg, când credeau că merge din banii UE ! Acum, ca trebuie sa despăgubească de la buget, poate le dă 6. Sau tac ca porcii în cucuruz și îi ignoră pe pagubiți!

  2. Ce a retinut,Dan L despre grava problema creata de ppa!!!Desigur Antena 3 e de vina pentru ppa!!!Uita-te in continuare la Insolventa TV pepetua si asculta-le elucurbatiile,propaganda desantata impotriva intetereselor Romaniei!Cand e vorba de siguranta alimentara a tarii ,tu ,iti mai pui problema cine semnaleaza aceasta?!Chiar asa de mult v-au spalat creierele propaganda statului din umbra?!.

Scrie un comentariu