Ştiri agricoleViaţa la ţară

Culturi de porumb, distruse de mistreți: Fermierii au dat în judecată Ministerul Mediului

Sursă foto: Redeșteptarea

Gest disperat al fermierilor al căror porumb a fost distrus de mistreți. Mai mulți agricultori și-au unit forțele și au decis să acționeze în judecată Ministerul Mediului, dar și Garda Forestieră, care administrează fondul de vânătoare din zonă. Fermierii reclamă că mistreții le-ar fi distrus culturile, în special pe cele de porumb.

Inițiativa agricultorilor din Poboru, județul Olt, vine după ce autoritățile abilitate să intervină în astfel de cazuri nu au luat nicio măsură împotriva mistreților care distrug culturile agricole.

Iulian Bărăscu, primarul comunei Poboru, este alături de fermierii olteni și acuză autoritățile autorizate de lipsă de colaborare.

„Oamenii sunt disperaţi, nu ştiu ce să mai facă. Societăţile agricole au înregistrat daune de miliarde şi au procese pe rol. Şi noi ne-am implicat, am chemat parlamentari să le expunem situaţia şi să vedem ce soluţie legislativă există pentru micşorarea efectivelor, că asta ar fi singura soluţie. Nu s-a rezolvat nimic. Cei care administrează fondul de vânătoare nu colaborează cu noi aşa cum ne-am dori. Îi chemăm să semneze procesele verbale de daune şi vin peste două săptămâni, iar oamenii nu mai pot depune la timp documentele. Nu procedează corect”, a declarat Iulian Bărăscu, potrivit Mediafax.

El a adăugat că, în ultimul an, trei dintre societăţile agricole care lucrează terenurile din comună au înregistrat în procesele verbale pagube totale de nouă miliarde de lei vechi, însă până acum nu au primit niciun ban de la Ministerul Mediului sau Garda Forestieră.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu