Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ANUNȚ URIAȘ: Începe plata BONUSULUI APIA! ”93.000 de fermieri vor primi UN SUPLIMENT DE 23 EURO/HA!”

93.000 de fermieri vor primi un bonus la subvenția anuală de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Cuantumul acestui supliment a fost calculat la circa 23 de euro pe hectar, iar banii vor începe să fie plătiți chiar din această săptămână, astfel că săptămâna viitoare, sumele vor fi în conturile fermierilor!

Anunțul oficial privind demararea plăților a fost făcut astăzi, marți – 28 august, de ministrul agriculturii Petre Daea. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a declarat că suma totală ce va fi distribuită agricultorilor se ridică la 16 milioane de euro. ”Săptămâna aceasta, mai precis, am informații tehnice că de la mijlocul săptămânii încep să se plătească banii”, a anunțat Petre Daea.

Șeful MADR a precizat că beneficiarii banilor vor fi circa 93.000 de fermieri, iar cuantumul sprijinului suplimentar va fi de 23 de euro pe hectarul eligibil de la APIA. ”Sunt banii fermierilor, merită să fie la ei, merită să facem orice efort ca ei să aibă libertate de gândire și de acțiune”, a subliniat Petre Daea, arătând că la începutul săptămânii viitoare, sumele de la APIA vor fi în conturile producătorilor agricoli.

Banii ajung la fermierii care au avut subvenții peste 2.000 de euro

”Ca urmare a demersurilor susținute întreprinse de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe lângă Comisia Europeană, în data de august 2018 a apărut în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Regulamentul¹ privind rambursarea creditelor reportate din exercițiul financiar 2017. Astfel, României i se rambursează suma de 16.452.203 euro, sumă ce trebuie plătită fermierilor până pe data de 15.10.2018, de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Această sumă, care va intra în conturile fermierilor pănă pe 15 octombrie 2018, va fi redistribuită tuturor agricultorilor care au avut un sprijin financiar de peste 2.000 euro, aferent Campaniei 2017”, s-a comunicat anterior de la MADR printr-un comunicat de presă remis Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Sumele corespund reducerii disciplinei financiare aplicată efectiv de statele membre în decursul exercițiului financiar 2017 pe baza declarațiilor statelor membre privind cheltuielile efectuate în perioada 16 octombrie 2016 – 15 octombrie 2017.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


15 comentarii

  1. Stați liniștiți că nu primește nimeni cei 23 de euro.E păcăleală să mai spere omul la ceva.Porcii i-a luat despăgubiri nu au dat decât la câțiva pt TV ca sa stea omul linistit că poate nu ies in stradă. Dar omul se satură să mai aștepte și de data asta o sa fie si tarani la prosteste.

  2. din cite stiu eu cei cu subventie sub 2000 euro nu li sa facut acea reducere liniara asa ca nu au cum sa primeasca inca o data iar cei care au depasit 2000 euro li sau oprit acea reducere pe care o vor primi si ei

  3. De ce,domnule ministru al agriculturii, primesc acest bonus,numai cei care au primit subvenţii de peste 2000 de Euro? DECI,MINISTERUL AGRICULTURII DIN ROMÂNIA,ACŢIONEAZĂ PE PRINCIPIUL ,,BOGAŢII TOT MAI BOGAŢI,IAR SĂRACII (MAJORITARI) TOT MAI SĂRACI IN AGRICULTURA ROMÂNIEI ”.PE CE CRITERII DEMOCRATICE S-A FĂCUT ACEST LUCRU?

  4. Chiar asa,fara nici o explicatie,decat ca cine a luat mai mult de 2000 de euro, ca ceilalti nu au ce face cu ei sau acestia nu au unde sa ai tina (pormoneu) sau nu stiu ce sa faca cu ei?

  5. De ce mici fermieri nu beneficiaza de acest ajutor hai mai bine sa le ucidem si singurul mijloc de venit creste omu un porc doi il vinde sa plateasca lucrarile (am uitat traim in romania)in loc sa ii ajutam le sapam groapa sloganu nu ne vindem tara praf in ochi

  6. Aceste subventii care sunt mai daunatoare ca ajutoarele sociale niste bani nemunciti care nu ajung niciodata in agricultura. Prin diferite inginerii financiare niste mafioti au acaparat terenurile taranilor umilindui cu arende infime si au fugarit tinerii din mediul rural. Acesti ciocoi care au adus mediile rurale in conditii jalnice trebuie trasi la raspundere. Unde sunt locurile de munca din agricultura ? Ministerul Agriculturii se mai numeste si ministerul dezvoltarii rurale , UNDE ???? Banii din subventii nu ajung in agricultura si trebuie schimbati in bonuri valorice si puse niste conditii drastice la acordarea lor. Tot felul de oportunisti atrasi de mirosul banilor din subventii si a fondurilor europene prin diferite metode comuniste au acces numai ei la ele

  7. După cum se observă, ban la ban trage!!! Sau celui ce are sa-i mai dai iar,celui ce nu are sa-i mai iei.(citat din biblie). Să nu cumva să ieșiți din cuvântul bibliei. Bravissimo!!!

Scrie un comentariu