Ştiri agricoleViaţa la ţară

ZIUA PORUMBULUI – EVENIMENT ANULAT! MINISTRUL PETRE DAEA: ”NU COMENTEZ!”

Reacție cel puțin ciudată a ministrului agriculturii Petre Daea! Reprezentantul Guvernului care ar trebui să apere interesele fermierilor și să le sprijine acțiunile a ales să nu comenteze în niciun fel decizia autorităților locale de a nu permite organizarea în acest an a evenimentului anual ”Ziua Porumbului”. Reuniunea în câmp a fermierilor este o tradiție de aproape un deceniu și până acum a avut lor negreșit în fiecare toamnă, în ferma lui Nicolae Sitaru din satul Orezu, comuna Ciochina – Ialomița.

În cadrul conferinței de presă organizată marți, 28 august, ministrul Petre Daea a declarat că nu dorește să comenteze decizia autorităților locale de a interzice ”Ziua Porumbului„, eveniment programat să aibă loc pe 20 septembrie în ferma Elsit administrată de Nicolae Sitaru.

”Interzicerea acestui eveniment este o măsură temporară care, dacă a fost impusă, trebuie respectată. Prefectul are dreptul legal să ia toate măsurile respective. Dacă a luat această măsură, este o măsură temporară, nu o comentez pentru că este o măsură luată de o structură legală, impusă de anumite proceduri pe care toți trebuie să le respectăm, inclusiv cel ce vă vorbește va respecta această măsură pe care a luat-o prefectul, fără să o interpretez“, au fost cuvintele ministrului Petre Daea pe subiectul ”Ziua Porumbului”.

Vă reamintim că săptămâna trecută, Nicolae Sitaru, în ferma căruia trebuia să aibă loc manifestarea, a fost informat de primăria comunei Ciochina că, din cauza Pestei Porcine Africane, reuniunea din câmp nu mai poate avea loc în acest an. Evenimentul ar fi urmat să ajungă în acest an la cea de-a noua ediție, fiind unul de referință pentru agricultura românească și reprezentând ocazia ca peste 3.000 de producători agricoli și specialiști să se reunească și să dezbată tehnologia porumbului și potențialul de producție al celor mai importanți hibrizi comercializați pe piața autohtonă.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Pai ce sa comentezi intrun domeniu in care esti trompeta ? Macar ai bunul simt si te abtii , nu ca alti colegi de partid de genul tutei de la Sport .

Scrie un comentariu