Ştiri agricoleViaţa la ţară

FERMERI, ATENȚIE! E SEZONUL FURTURILOR DIN CÂMP!

Acțiune în masa a polițiștilor băcăuani în vederea depistării hoților de produse agricole și de animale din județul Bacău. În urma controalelor, un bărbat a fost prins cu un transport de lucernă cosită de pe tarlaua unui consătean.

Peste 80 de polițiști și aproape 60 de de deţinători de culturi agricole împreună cu 11 voluntari au acționat, săptămâna trecută, în intervalul orar 18.00-23.00, pe raza celor 46 de comune din județul Bacău, în zona a 147 de culturi agricole, precum şi pe un număr de 92 drumuri comunale. Cu ocazia desfășurării acestei acțiuni, poliţiştii au constatat 7 infracţiuni flagrante şi au aplicat 132 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 34.305 lei, informează unupetrotus.ro.

În comuna Parava, polițiștii au depistat un bărbat de 39 de ani, din localitate, în timp ce se deplasa cu un atelaj hipo în care se afla cantitatea de aproximativ 400 kg lucernă. Fiind întrebat de provenienţa lucernei, acesta a declarat verbal faptul că ar fi cosit-o de pe o parcelă care nu-i aparține și pe a cărui proprietar nu îl cunoaște. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvîrșirii infracțiunii prev și ped de art 228 C.p.

Agenții de poliție au stat de vorbă și cu sătenii și i-au sfătuit să nu achiziţioneze produse agricole de la vânzători ocazionali deoarece aceste produse pot proveni din furturi.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!