Ştiri agricole

MOȚIUNE ÎMPOTRIVA MINISTRULUI PETRE DAEA!

Moțiune împotriva ministrului agriculturii Petre Daea – document depus în Parlamentul României de către aleșii Partidului Național Liberal. Moţiunea simplă pe agricultură, intitulată ”După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”, va fi dezbătută marţi şi votată miercuri.

Document: Textul Moțiunii simple pe agricultură – PDF

“Din cauza incompetenţei şi a modului dezastruos în care a fost gestionată evoluţia pestei porcine africane, constatăm că România este ţara cea mai lovită de această epidemie. Pentru că s-a compromis pentru multă vreme de aici înainte creşterea porcului şi industria de profil din România, pentru că s-a atentat la siguranţa naţională şi la securitatea alimentară a românilor, pentru a opri acest dezastru, am fost nevoiţi şi obligaţi să depunem această moţiune”, a spus deputatul PNL Adrian Oros.

Moţiunea simplă pe agricultură depusă de deputaţii liberali va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor marţi, de la ora 16,00, iar miercuri va fi supusă votului.

“Despre moţiunea simplă, luni nu este în ţară domnul Daea, este plecat la Viena, se întâlneşte cu comisarul european pentru Agricultură. Luni vom face plen, marţi, de la ora 16,00, facem un plen special pentru citirea şi dezbaterea moţiunii simple, iar votul final se dă miercuri, în şedinţa de vot final. Implicit a picat şi chestiunea cu ‘Ora Guvernului’ de luni, la care era invitat domnul Daea, pentru că e plecat la Viena”, a spus secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop.

De precizat că PNL nu cere, prin moțiunea simplă, demisia ministrului agriculturii Petre Daea, însă face apel la adoptarea documentului pentru ”a mai da o șansă agriculturii, dar și să le arătați românilor că vă pasă cu adevărat de soarta lor și de securitatea alimentară a României”.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!