• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PRIMA NINSOARE: de la vară direct LA IARNĂ. Unde a ajuns AERUL POLAR care afectează România!

    Oana Timar -

    De la vară, direct la iarnă! Un val de aer polar pune stăpânire pe Europa. De săptămâna viitoare, temperaturile scad brusc în România, iar meteorologii au anunţat prima zăpadă a anului în România, la altitudini înalte.

    Răcirea bruscă va fi resimţită în toată ţara, duminică dimineaţă, pe 23 septembrie, odată cu echinocțiul de toamnă, când se instalează toamna astronomică.

    De altfel, de la o zi la alta, vremea va fi din ce mai rece, iar temperaturile vor scădea drastic, cu 9-10 grade Celsius, iar la munte vor coborî până la -7 grade Celsius şi va cădea prima zăpadă.

    Totuși, potrivit celor anunţate de Romica Jurca la România TV, aerul rece va părăsi teritoriul țării noastre în prima zi a săptămânii viitoare, iar temperaturile vor reveni la normal, pentru ca aerul rece să revină la mijlocul săptămânii viitoare.

    PROGNOZA METEO DUMINICĂ, 23 septembrie

    Vremea se va răci, devenind apropiată de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări, ploi slabe izolate și unele intensificări ale vântului, în prima parte a zilei, în est și in sud-est. Noaptea, înnorările se vor accentua și va ploua, local în vest și in nord și izolat în centru, iar vântul se va intensifica, mai ales în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, precum și la munte, unde pe creste va sufla tare. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 18 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 16 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

    PROGNOZA METEO LUNI, 24 septembrie

    În interiorul arcului carpatic, cerul va fi mai mult noros și va ploua, pe arii extinse în cursul zilei, apoi izolat; vântul va prezenta intensificări, iar din punct de vedere termic, vremea va fi rece. În restul teritoriului, valorile termice diurne se vor situa peste cele specifice perioadei, cu precădere în regiunile sudice și de sud-est; înnorări temporare și ploi, vor fi spre seara și noaptea, local în Muntenia, Moldova și Dobrogea și doar izolat, posibil, în Oltenia. În aceste zone vântul va fi moderat cu unele întensificări, îndeosebi la câmpie. La munte, la înălțimi mari, vântul va sufla tare și în rafale, iar precipitațiile vor fi, trecător, și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade în vestul, nordul și centrul țării și între 22 și 30 de grade în rest, iar cele minime între 2 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni, în special, în cele ale Carpaților Occidentali, unde vor fi condiții de brumă.

    PROGNOZA METEO MARȚI, 25 septembrie

    Vremea va fi rece cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 12 și 19 grade și minime între 1 și 9 grade, ușor mai ridicate pe litoral, dar și mai scăzute în depresiuni, unde se va produce brumă. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar numai izolat va ploua slab. La munte, cu precădere în Carpații Orientali, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Moldova, Delta Dunării și zona Carpaților de Curbură.

    DE MIERCURI PANA VINERI Valorile termice vor fi mai coborâte decât în mod obișnuit, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere, în a doua parte a intervalului.


    Te-ar mai putea interesa

    Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte