Ştiri agricoleVremea

COȘMARUL ALB A AJUNS ÎN ROMÂNIA! PRIMELE IMAGINI DIN SATELE LOVITE DE AERUL POLAR!

VEZI GALERIA | 4 POZE

Coșmarul alb a lovit deja pentru satele din partea de nord-vest a țării. Așa cum meteorologii au anunțat încă de săptămâna trecută, un val de aer polar a ajuns în România și își va face drum pentru a aduce temperaturi scăzute și precipitații în toate localitățile din țara noastră.

Printre primele localități afectate înăc de astăzi de valul de aer rece, dar și de precipitații la limita dintre grindină și lapoviță este Ianculești, parte a municipiului Carei din Satu Mare. Pe Facebook au fost postate mai multe imagini în care se vede cum drumul din comună este acoperit de un strat gros de ceea ce pare a fi o grindină foare deasă ce aduce aproape a zăpadă.

La nivel național, meteorologii avertizează cu privire la fenomenul de răcire bruscă a vremii, dar și a episoadelor de vânt puternic care sunt anunțate să ”măture” toată țara până miercuri dimineața. ”Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte”, anunță specialiștii ANM.

Meteorologii precizează că răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului.

Vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!