Ştiri agricoleViaţa la ţară

Mirosul de la două ferme scoate în stradă locuitorii unui oraș

Gunoi de la animale

Locuitorii municipiului Orăștie sunt aşteptaţi să participe astăzi, 9 octombrie, la un marş de protest, organizat de societatea civilă, împotriva mirosului de bălegar cu care se confruntă populaţia oraşului de mai multă vreme.

Primarul orașului susține că mirosul greu de suportat provine de la două ferme de porci din împrejurimile orașului care ar deversa dejecţiile direct pe câmpurile din apropiere.

“Este groaznic, mai ales de când o firmă şi-a deschis o crescătorie de porci în satul Turdaş. Bănuim că nu folosesc niciun fel de filtre de aer şi că aruncă dejecţiile de la porci direct pe câmp. Atunci miroase foarte greu în toată zona, nu numai la Orăştie, ci şi în localităţile înconjurătoare”, a declarat primarul municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan.

Autorităţile locale spun că au sesizat aceste aspecte neplăcute la Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara-Deva, Garda de Mediu şi Prefectura Hunedoara, dar nu au primit încă niciun răspuns din partea instituţiilor de mediu abilitate să rezolve problema.

Protestul a fost autorizat de Primăria Orăştie între orele 16.00 şi 18.00, participanţii urmând să se strângă în zona unui restaurant de la intrarea în oraş, dinspre Deva, şi să parcurgă apoi un traseu care va include ca puncte de reper spitalul municipal, sala de sport, piaţa din Cartierul Micro1, spitalul vechi şi sediul Primăriei Orăştie, scrie dcnews.ro.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!