Ştiri agricoleViaţa la ţară

FERMIER GĂSIT CARBONIZAT PE CÂMP: ÎȘI ARDEA RESTURILE VEGETALE!

Foto: Radio Resita

Moarte groaznică pentru un fermier român. Acesta voia să pregătească terenul pentru arat dând foc resturilor vegetale, dar a ajuns să sfârșească carbonizat după ce focul s-a extins puternic și nu a mai putut fi controlat.

Incidentul s-a petrecut în satul Lăzărești, comuna olteană Bărăşti, iar trupul bărbatului de 71 de ani care a murit carbonizat a fost găsit de pompierii sosiți să stingă incendiul.

“Pompierii Staţiei Scorniceşti, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, au intervenit pe un câmp din comuna Bărăşti, sat Lăzăreşti, la un incendiu de vegetaţie uscată. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe aproximativ un hectar, la vegetaţie uscată. Proprietarul terenului, în vârstă de 71 de ani, din comuna Bărăşti, a fost găsit în zona în care se manifesta incendiul, decedat cu arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, potrivit adevarul.ro.

Potrivit legii, este interzisă arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. Nerespectarea acestor norme este sancţionată cu amendă între 3.000 şi 50.000 lei.

Acestor norme li se adaugă şi cele care sancţionează încălcările legislaţiei privind prevenirea şi stingerea incendiilor, pentru neadoptarea măsurilor de evitare a propagării focului la depozite, construcţii, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi fiind prevăzute amenzi de la 1.000 la 2.500 lei.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!