Prognoze meteoŞtiri agricole

PROGNOZA METEO: Ultimul weekend din octombrie vine cu TEMPERATURI DE VARĂ!

Vremea se va ameliora și se va încălzi în aproape toată țara. E posibil să plouă slab în Maramureș, în nordul și în estul Transilvaniei, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Temperaturile vor ajunge duminică, 28 octombrie, și la 27 de grade în unele zone.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile de temperatură se vor situa cu 6 până la 10 grade peste mediile caracteristice sfârșitului de octombrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord unde pe spații mici va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de 65…75 km/h și temporar în regiunile vestice și de nord-est, cu viteze de până la 45 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, mai mici în depresiunile intramontane, spre 2 grade. Dimineața și noaptea local va fi ceață.

În București, vremea va continua să se încălzească astfel încât maximele vor fi cu 8…9 grade mai ridicate decât ar fi normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 20 și 27 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în extremitatea de vest a teritoriului, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, pe litoral și în regiunile vestice. Temperaturile minime se vor încadra între 7 și 17 grade, mai mici în depresiuni. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceață.

În București, vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi in jur de 27 de grade, iar minimă 10….12 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi caldă în toată țara, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 20 și 26 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în zona din interiorul arcului carpatic unde pot fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va avea intensificări în Banat, pe litoral și în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, iar în rest va fi în general slab până la moderat. Minimele termice se vor situa între 7 și 13 grade, mai coborâte în depresiunea Ciuc-Giurgeu până spre 3…4 grade și mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral – unde vor fi valori de 15…17 grade.

În București, vremea va fi foarte caldă și în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 25 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

De marți până joi vremea se va menține caldă în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

 1. buna ziua!! ati zis pe saitul dv ca petre daia a dat drumu la plati pt subventia pe hectar pana acum nimic an cont ,pacat ca sunt bani europeni si mai ciurdesc si ei nitel din ei vai mama noastra si de tara nostra se duce de rapa de tot!! credeam ca institutile macar sunt independente !! o zi buna!!

  1. Bună ziua!

   Noi nu am ”zis” nimic, ci noi prezentăm declarații oficiale și informații comunicate de instituțiile statului. Nu noi facem plățile și nu ne putem asuma responsabilitatea pentru declarațiile publice sau anunțurile făcute.

   Din ce informații am primit, sunt fermieri care au primit avans de la APIA, iar banii le-au intrat în cont. Detalii despre situația plăților găsiți în secțiunea dedicată de pe site – SUBVENȚII APIA.

   Cele bune!

Scrie un comentariu