Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ȘEFUL APIA, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ despre PLATA AVANSULUI CĂTRE FERMIERI!

Adrian Pintea, directorul general în Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a participat astăzi la o conferință în cadrul Târgului Indagra, prilej cu care a prezentat situația la zi cu privire la plata avansului APIA către fermieri.

Șeful APIA a arătat că la acest moment, suma autorizată la plată pentru Campania de avans pe 2018 este de 288 de milioane de euro.

”Până acum a fost autorizată la plată suma de 288 de milioane de euro, FEGA și FEADER, iar numărul de fermieri autorizați la avans până pe data de 2 noiembrie este de 490.385 de fermieri”, a spus Adrian Pintea.

Acesta a precizat că din suma indicată, pentru plățile compensatorii din FEADER s-au făcut autorizări în valoare de 74,21 milioane de euro pentru trei măsuri din cadrul PNDR – Măsura 10,11 și 13.

Adrian Pintea a remintit că de ieri s-a demarat și procedura de avans pentru sprijinul cuplat pentru speciile ovine și caprine.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


60 comentarii

 1. Cei de la controale vor primi cu totii anul viitor in martie sau pana in iunie cel tarziu. Nimeni cu control clasic sau prin teledetectie nu a primit sau va primi bani anul acesta pentru ca nu sunt finalizate controalele si nu sunt sperante sa se finalizeze curând. Sunt peste 100000 de fermieri. Oricum nu mai au bani la buget pe anul asta. Acesta este adevarul aflat din interiorul Apia nu ce delireaza Daea.Ăștia mint de îngheață apele.

  1. Am fost la control teledetectie, am sub 10ha, am acceptat toate obiectiiile; in 16 nov. am primit avans pe ce a mai ramas fara inverzire – sunt din Cluj.

  2. Am 10 ha,200 oi-capre,am primit 5100 ron acum doua saptamani. Ce reprezinta?70%din pășune,din oi??? Pe extras de cont scrie doar subvenție apia…

 2. Mai pacalici ca astia 2, Oaia Daia si Pintea, nu cred ca exista! Pana la datat asta nu am incast nici 5 lei de la APIA, daca antrebi cand esti programat la plata, ridica toti din umeri si o dau cu termene…cica ei, astia de la APIA, au termen pana pe 30 septembrie sa dea avanzul SI CA CE TE GRABESTI ATATA, O SA II PRIMESTI! APIA ESTE O INSTITUTIE PUBLICA POPULATA CU PACALICI INCOMPETENTI ANGAJATI POLITIC SI PLATITI CU SALARI DE 7 8 mii lei pe luna! DUIE MRAGNEA, DUIE MAIA

 3. Stiri de ultima ora, la nivel de jud.Hunedoara, sunt agenții Apia, în care nici la ora actuala nu sunt soluționate cererile, încă se mai așteaptă controalele.. 🙁
  Vai de țară, vai de unii locuitori … Săracă țară bogată!

 4. s-au bagat banii la iasi adica cel putin mie si unor colegi cu suprafata mai mare de 10 hectare.eu am primit 10 mil de hectar,daca as fi incasat toata suma ar fi fost 20000 de lei iar eu am primit 14300 de lei adica s-au tinut de cuvant si au dat 70 la suta din subventie.

 5. DACĂ CEI DE LA TELEDETECȚIE ȘI DOVLECII ÎNCĂ DIN AN-UL 2007 , TREBUIAU SĂ NUMERE ȘI POMII FRUCTIFERI DIN VECHILE FÂNEȚURI ? ACUM LI SE SPUN GRĂDINI TRADIȚIONALE . ÎN JUD -DB- SUNT F. MULTE LOC. SUB MONTANE SAU DE DEAL , CARE DE ABIA ACUM SUNT CONTROLATE . CUM POT DEOSEBI UN POM DE UN ARBORE ? DOVLECII SUNT TOȚI LA FEL .

  1. Bună ziua!

   Plata pe înverzire este inclusă în schemele ce se autorizează la avans. Ați primit avans și de la APIA v-au spus că din schemele pe le-ați încasat lipsește plata pe înverzire?

   Cele bune!

  1. S-au platit…cca 35%…din avans…deci jumatate din cat au promis… APIA mi-a spus ieri ca nu merge programul pentru inverzire… Deci cine minte aici… Din alta sursa s-au spus ca…nu sunt bani…inca si se mai asteapta o rectificare!! Ce cretini mincinosi de doi bani…specific….” a la Dracanea…”!

 6. MADR-ul…nu mai are nici un banut… banii vin cate putin…de la MFP…si se fac plati functie de bani… Si uite asa avansul a ajuns…numai la jumatate din 70%…bani de …inverzire nu sunt…! Asa ca vom primi in…n transe cate …vreo doi leuti… Ce bataie de joc…si ce nemernicie…Unde-i cretinul care numara..porcii si oile…??? Futu-va mortii mamii voastre de comunisti!!!

  1. Nu primim nici un răspuns saurgent vreo informație. …Ce ne trebuie nouă? Noi la muncă. ..Nu trebuie să știm prea multe….😡😡

  1. timisoara a intrat la cnva?d 8 zile de cand s a dat drumu la cei cu peste 10 ha ?
   ca nici la aia cu sub 10 nu a intrat si aia s d 20 d zile cat dureaza procesu cu trezoreria 1 an?

 7. Dupa cum se poate citi unii dintre noi suntem mai nervosi si aceasta se datoreaza in primul rand minciunilor spuse zilnic de cei care ar trebui sa faca nu sa spuna. Ma refer la faptul ca de circa 15 zile suntem bombardati cu informatii despre subventia care nu mai ajunge. Suntem mintiti cu nerusinare, fermieri mari sau mici. D-ul Dan L. vorbeste sigur la NERVI si ca dansul suntem multi in tara asta, concurand pe o piata distrosionata cu producatori din alte state sau poate chiar cu noi insine prin faptul ca vindem materie prima in loc de preparate. Mancam paine congelata importata, fabricata din graulnpostru exportat, ca fabricile noastre s-au inchis, am distrus locuri de munca …. Putem fi totusi civilizati intre noi.

  1. Cei care au luat 330-350 pe ha,verificati conturile.au intrat mai mulți in vreo 4 transe.am luat peste 800 lei pe ha

 8. cat despre cei care au sifonat subventiile, ia sa fim un pic realistii, cine sunt, a da aia care sutin nationalismul puturos, birocratii,functionari, uni care le arde focu dacic prin cap, .. dar asta nu se vede …..

 9. discurs si politica, si iar nationalism puturos, cat despre specialistii care viseaza milioane de euro pierduti in agrcultrua din subventii, habar nu aveti de realitate, va bagati si voi in discutie, nationalism puturos este la moda nu munca, acu despre asa zisele subventii, costul la ha la cultura mare este de la 2050 si poate ajunge pan la 3500 lei, asta nseamna de la primu plug. scalificator disc pan la sfarsit cu ultimu bob in siloz, asa ca asa zisele acuze ca cineva ia acesti bani si merge in costa rica sunt vrajel tinute de nationalistii puturosi, interesant ca acesti nationalisti puturosi se tin de nas si nu merg in piata a cumpara de la locali, merg in market si cumpara direct de la cei spanioli, greci turci polinzi, trec pe langa standu de la locali si stramba din nas, de sunt oameni cu experenta … putori nationaliste, cu idei de bolsevicii rosii care le scarab sa intre intr o piata

 10. Tara noastra acorda subventii si din bani publici si in loc sa stocam materia prima sa o facem materie finita noi exportam ( conform statisticilor) 90% din productia de grau. Consumatorii au cel mai mult de suferit ca vor scoate mai mult din buzunar. La ce potential agricol are tara noastra ar trebui sa avem alimentele cele mai ieftine din toata Europa . Subventiile nu isi mai rostul sau acordate celor ce produc materie prima si o transforma in produs finit.

 11. Vad tot felul de sume de ordinul miliardelor de euro care intra in agrucultura si productii record la grau declarate ( sa nu mai vb de productiile nedeclarate care intra in economia subterana) se naste o intrebare daca dupa atatea facilitati acordate cumulate cu productiile record de ce o paine de 0,300g ajunge 1,5 lei ? Isi mai au rost subventiile ? Unde ajung aceste subventii ?

  1. Prețul pâinii este compus din mai multe adaosuri.pretul grâului pleacă cu 0.6 bani /kg 0.7 maxim procesatorii sunt cei care adaugă valoare adăugată.daca nu ar fi subvenții noi agriculturii nu am mai produce ptc nu ne acoperim costurile.reducerea subvențiilor ar fi benefică pt fermieri pt așa am ridica prețul la grau 1leu 1.5 pe kg.un calcul simplu arata că la o producție de 4tone subvenționată noi câștigăm 2400ron +600 Ron subventia. Nesubvenționat ar ieși la aceiași producție intre 4000 și 6000 ron .de aici deducem că e mai bine fara subvenții dar întrebarea noi agricultorii putem produce fara subvenții?

  1. Da putem dar nu pot cei care sug milioane din subventii si nu stiu cum arata un tractor pedinauntru. Pentru ca nu sunt agricultori sunt sugative de subventii. Si sunt mai multi decat cei care fac agricultura.

 12. Cu riscul de a ma repeta subventiile sunt bani aruncati pe fereastra care nu ajung in agricultura pana nu se pun niste criterii stricte. Nu poti pune in aceiasi oala pe toti . Trebuie ceva sa i diferentieze. Schimbate subventiile in imputuri fara cash.

  1. Diferente sunt și dacă nu ar fii bani cum ai plati lucrările ce sunt necesare de aceea tara asta merge prost pentru că vin cu o idee și o votează nu contează că
   este rea

 13. Si la cei care am avut control vedem bani prin decembrie si pe cap de oaie si pe teren .porumb cumpărăm atunci la oi și până atunci le dăm apa si bataie

Scrie un comentariu