Ştiri agricoleViaţa la ţară

UN AGRICULTOR CERE MUTAREA A 10 FAMILII DE ROMI DE LÂNGĂ FERMA SA!

Familii de romi violente
Foto: Gandul.info

Conflict deschis între un fermier și zece familii de romi. Nu numai că minoritarii l-au bătut pe agricultor, dar constant îi încalcă proprietatea și îi distrug munca. Singura soluție pentru a scăpa de atacurile romilor este mutarea lor de lângă ferma sa, consideră producătorul agricol vrea să strângă semnături în comună pentru ca romii să fie obligați să plece.

Cazul din localitatea Livada, comuna Petreștii de Sus, a fost prezentat de publicația Gazeta de Cluj după ce fermierul a ajuns la spital cu răni grave în urma unei bătăi primite de la trei romi. Aceștia au fost foarte nervoși că producătorul agricol le-a cerut să nu îi mai distrugă culturile cu animalele, așa că furioşi că l-au urmărit minute în şir pe tânărul proprietar şi apoi – după ce l-au înghesuit în maşină şi l-au rănit grav – i-au distrus vehiculul cu bâte şi furci.

Victima, care a preluat recent o fermă din localitate, arată că romii au pus deja stăpânire pe zonă şi nimeni nu mai poate mişca un deget împotriva lor. În ciuda faptului că satul e îmbătrânit – e decis să strângă semnături în rândul sătenilor pentru a determina evacuarea din localitate a romilor care le fac viaţa un coşmar.

“Sunt turdean, absolvent de Zootehnie, la U.S.A.M.V. Cluj, şi în ultimii trei ani am muncit din greu ca şofer de TIR, în special pe ruta România – Franţa. Am dorit să strâng astfel bani ca să-mi încropesc o afacere în satul bunicilor, Livada, comuna Petreştii de Jos, unde părinţii mei au cumpărat, în 1995, un grajd al fostului C.A.P. Sunt căsătorit, am şi un copil în vârstă de doi anişori – şi încă unul “pe drum”. Aşa că am considerat că trebuie să-mi asigur o viaţă decentă – mie şi familiei – şi, fiind şi de specialitate, mi-am pus la bătaie toate resursele ca să pun pe picioare această fermă agricolă de la Livada: am investit 150.000 de euro în utilaje agricole, nu însă înainte de a lua, în arendă, aproape o sută de hectare de teren, aflate pe raza satului”, a povestit fermierul clujean jurnaliștilor de la Gazeta de Cluj.

Toate păreau bune şi frumoase până ce în viaţa fermei sale şi-au făcut apariţia membrii celor zece familii de romi, care şi-au făcut locaş taman în centrul satului. Autodefinidu-se, totodată, stăpâni pe biata localitate îmbătrânită, compusă în majoritate din pensionari care se închid în casă odată cu venirea nopţii.

“Pe deasupra, aceşti romi îşi lasă pe trenurile mele caii şi porcii, făcându-mi praf recoltele. Am tot avut discuţii cu ei şi i-am rugat să-şi ţină animalele mai retrase şi mă lase şi pe mine să trăiesc, să nu mă mai batjocorească – ei trăind bine de tot din furtul lemnelor din pădure, pe care le vând la preţuri astronomice. Însă, spre marea mea surprindere, mi-au râs în faţă zicându-mi să ei sunt aici stăpânii! Cum i-am tot avertizat, şi încă de la începutul anului, că voi înştiinţa poliţia de faptele lor, aceştia m-au ameninţat că mă vor bate în cazul în care fac lucrul respectiv. Şi, după cum se va vedea, în ziua de luni, 22 octombrie şi-au pus în aplicare amenințările – după un plan bine elaborat – chiar în centrul satului, unde m-au şi prins”

Atacul asupra fermierilor a putut fi orit numai după apariția unui polițist. În urma rănilor primite, fermierul a avut nevoie de patru zile de spitalizare, iar medicii de la IML Cluj au stabilit că mai are nevoie între 30 şi 35 de zile de îngrijiri medicale. “Am făcut deja plângere penală, mi-am angajat şi un avocat şi voi face încă un gest, indiferent de consecinţe: am să strâng semnături în rândul localnicilor, ca să se facă ceva cu cele zece familii de romi, să fie mutate de acolo – fiindcă nu mai lasă, de la o vreme, pe nimeni din zonă să trăiască!”, este decis fermierul.

Conform IPJ Cluj, atacatorii urmau să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă, însă, în final, până la data procesului, pe numele celor trei bărbaţi, magistraţii au dispus control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


14 comentarii

  1. ACEȘTI NEMERNICI L-AU URMĂRIT IN BELGIA CU ANI IN URMĂ PE UN PRIETEN PÎNĂ IN FAȚA CASEI,URMÎND PROBABIL APOI CA SĂ ÎI SPARGĂ CASA,NUMAI CĂ ACOLO LOCUIAU ROMĂNI ADEVĂRAȚI SI VREO DOUĂ FAMILII DE UCRAINENI,ȘI SĂ VEZI CĂ INTR-O SÎMBĂTĂ SPRE DUMINICĂ NOAPTEA CIND AU PĂTRUNS IN IMOBIL(CASA)AU FOST PRINȘI SI BĂTUȚI MĂR,PÎNĂ CIND A VENIT POLIȚIA SI SALVAREA,A FOST UN MĂCEL,DAR DE ATUNCI NU MAI VEZI PICIOR DE ROM SAU ȚIGAN.

  2. Salutare mnda după cum se vede trebuie luate măsuri serioase cu “romișorii ăștia” ne-au facut de râs ori unde în lume ( și străini nu fac diferența dintre țigan și Român) și acuma vor să arate ei că ei dețin puterea ? HAHAAA hmmm prefer să fiu chemat la poliție ca agresor decât victimă. E țara noastră și a strămoșilor noștri nu a lor a unor ….. care nu fac alt ceva decât să: fure, să înșele, să violeze, să amenințe, prostituție etc. Specia asta așa cum li se spune “romi” ar trebui scoși din țară pt că au păgubit mulți românii sau cel puțin îndepărtați de populație, foarte urât! Poliția are de câștigat de pe urmele lor dar noi ce câștigăm? Ne pierdem banii și timpul etc din cauza lor. Nu e corect!! Guvernul ar trebui să se mai uite și prin țară ce fac (“romi lor” că ei își vând voturile pe 1 litru de ulei și 1 kg de zahăr și 50 de lei) nu numai după venit. Respect pentru cei ce susțin țara lor!!
    HAI ROMÂNIA CĂ O SĂ SCĂPĂM NOI ȘI DE JEGODII!

    1. Bai antonescule tu scapa prima data de jeguriele vostre parlamentari k din cauza lor se intimpla atatea …parlamentari sant majoritatea romani si te fura pe fata oameni intelectuali dar mite la romi fara cultura ce sa le mai ceri

  3. Da nu mai bine facem noi niste “Cete voinicesti”, vreo 50-70 de insi si mergem frumos peste indivizii astia si-i invatam respectul? Ca se pare ca ne-am intors la 1800. Politia protejeaza infractorii, nu-i aresteaza.

  4. Tiganii si nu romii, asa cum au vrut jidanii sa se numeasca ca sa faca confuzie, sunt o pacoste pe romani nu numai in Romania, ci si in occident. Si eu am avut probleme cu unii care ma urmareau in occident pana acasa, ca sa vada unde locuiesc si sa “actioneze”, probabil.

Scrie un comentariu