Creșterea animalelorŞtiri agricole

Atac în haită la o turmă de oi din Buzău

Oieri, aveți grijă! Atac în haită într-o turmă de ovine din județul Buzău. Atacul s-a dat în jurul prâzului la liziera unei păduri din satul Gura Văii, comuna Scorțoasa. Ovinele se aflau acolo după ciobanul le dusese la ghindă în pădure.

„Am aflat nu de la ciobanul care era cu oile, ci de la o femeie din sat care s-a dus la pădure după crăci. Ea a văzut oile moarte și ne-a anunțat. Când am ajuns acolo am găsit cinci oi moarte și patru mursecate, pe care a trebuit să le tăiem. Pe alte două nu le-am mai găsit deloc. Cu siguranță că au fost în haită, unul singur nu putea să muște atâtea. Avem la stână doi câini, dar în ziua aia n-a fost luat niciunul cu turma. E și legea aia acum pentru protecția căprioarelor…”, a declarat pentru publicația Buzoienii.ro Georgică Tudor, deținătorul stânei.

Atacul a fost atribuit lupilor întrucât de curând s-a mai semnalat un atac al unei haite la Grabicina, tot în județul Buzău.

Recent, Comisia Europeană a arătat că fermierii care au de suferit din cauza atacurilor animalelor sălbatice, a lupilor, vor putea fi sprijiniți integral cu fonduri europene. Detalii despre aceste măsuri de sprijin în articolul: SPRIJIN 100% pentru FERMELE ATACATE DE LUPI: BANII se plătesc inclusiv pentru GARDURI ELECTRICE ȘI CÂINI DE PAZĂ!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu