Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

OFICIAL APIA: SUBVENȚIILE FERMIERILOR VOR FI MAI MARI ÎN 2019!

Veste excelentă la final de an din partea unui reprezentant al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Costel Citirigă, consilier juridic în cadrul centrului județean APIA Mureș, a declarat că până la 31 martie 2019 sunt toate condițiile ca fermierii să fie plătiți integral pe 2018, iar anul 2019 va aduce subvenții mai mari și nicio schemă nu va fi eliminată.

”La cum a decurs acest an, sper ca perspectiva anului 2019 să fie una bună, dacă am optimiza ceea ce s-a întâmplat în 2018. Nu depinde numai de noi, lucrăm cu o aplicație informatică, care are o anumită capacitate de implementare sau de funcționare. Pe de altă parte, excludem faptul că Guvernul sau factorii de deasupra noastră nu ne vor asigura sumele necesare. Din acest punct de vedere sunt premize pentru 2019 să plătim tot, cererea unică de plată până în 31 martie. Din perspectiva subvențiilor pe 2019, cererile unice care se vor depune de la 1 martie, partea bună este că nu va dispărea nicio schemă. Avem un angajament cu cei de la Comisia Europeană. De asemenea, plățile directe, pe suprafață, vor crește. An de an, ele cresc cu 5 până la 7%, și scad în egală măsură, dar nesemnificativ, sumele asigurate de la bugetul național, respectiv ajutoarele naționale tranzitorii. Și din acest punct de vedere e o creștere a subvenției, astfel că fermierii ar trebui să fie mulțumiți în ce privește condițiile de acordare a subvențiilor”, a declarat Costel Citirigă pentru publicația Zi de Zi din Târgu Mureș.

Vă reamintim că după faza de plată a avansului în perioada 16 octombrie-30 noiembrie, din decembrie, APIA a început plățile finale către fermieri.

Citiți și: LISTĂ COMPLETĂ CU SUBVENȚII APIA: Schemele și sumele care SE ACHITĂ ACUM CĂTRE FERMIERI!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


10 comentarii

  1. Cei cu teledetectia nu primim banii ,trebuie la hoti.
    Trebuie aduse fructe din import sau fiecare cu ce il doare.Cu atata tehnica nu trebuia sa dureze ,analiza datelor atat ,dar sunt INCOMPETENTI la interpretarea datelor.

  2. Da…din pâcate aşa este sunt toţi nişte mincinoşi şi incompetenți în frunte cu ,,vampira din Teleorman ” nu fac nimic se luptă pt putere şi noi suferim ….

    1. Scăderea se face la plăți care anul trecut au fost de 16 euro la hectar, în raport cu o creștere procentuală la plăți de sute de euro la hectar…Sărbători fericite!

    2. Exprimarea a fost una corecta! Saps-ul creste cu 5-7% , iar Ant-ul scade cu 5-7%.. cum ant-ul este mult mai mic decat saps-ul, nu se va simtii aceasta scadere!

  3. Niste mincinoși care baga la control comunele cu primari din opoziție Să nu ia oamenii bani. La toamnă la vot o sa mai luati cu – 100000 cei de la control plus familiile lor.Huooo daea,hoțul!

Scrie un comentariu