Ştiri agricoleViaţa la ţară

SIMION POP – CIOBANUL AJUNS PRIMAR care A SCHIMBAT RADICAL O COMUNĂ DIN ROMÂNIA!

Simion Pop primar Timis

Simion Pop este dovada vie că se pot face lucruri bune pentru comunitatea în care trăiești și fără să ai neapărat o facultate. De meserie cioban, acesta a reușit, în urmă cu doi ani de zile, să ajungă primar al comunei Secaș, din județul Timiș, și a demonstrat tuturor că prin bunăvoință și implicare viața locuitorilor comunei se poate schimba în bine.

Simion Pop a candidat la alegerile locale din anul 2016 pentru Primăria Secaș, din județul Timiș, și a și câștigat fotoliul de primar chiar dacă pe tot parcursul campaniei electorale acesta nu le-a promis marea cu sarea localnicilor.

“Nu am promis nimic, că nu mă puteam baza pe nimic, fiind o situație incertă. Cred că promisiunea e mai rea ca datoria. Am obținut cu 127 de voturi mai mult decât contracandidata mea”, a declarat Simion Pop pentru pressalert.ro.

Înainte de a ajunge primar, nicio stradă din comună nu era asfaltată. De când se află însă la conducerea primăriei, lucrurile au început să se miște încet, dar sigur:

“Avem 12 kilometri finalizați de drumuri agricole, am reabilitat școala, grupurile sanitare din căminul cultural, există un proiect în derulare, de 5,2 milioane de lei, pentru amenajarea străzilor din localitate. Am asfaltat deja 800 de metri ai străzii care duce la cimitir, din bani locali. Restul urmează din PNDL, în primăvară dăm drumul la lucruri. Avem un proiect pentru extinderea rețelei de apă de la Secaș, se modernizează stația de pompare. Am adus fibra optică în localitate, că nu am avut. Deocamdată, localnicii nu au Internet, doar la instituții este, dar urmează și la ei. În zonă nu este semnal pe nicio rețea de telefonie mobilă, doar pe alocuri. Acum am făcut contract cu o firmă de telefonie, care ne montează releu. Am pus la dispoziție terenul, s-au apucat oamenii de lucru, după sărbători începem cu toată puterea. Înainte să ajung eu primar nu era nimic asfaltat, nicio școală făcută, pica tavanul în școală, ploua. Nu s-a făcut nimic înainte, nu a interesat pe nimeni, se obțineau fonduri mai ușor, acum este foarte greu”, a afirmat Simion Pop.

Primarul comunei Secaș își dorește ca prin toate eforturile sale de a îmbunătăți lucrurile să repopuleze zona în care se află, care este una deosebită și ar fi păcat să rămână fără locuitori: “Este foarte frumoasă zona în care ne aflăm, la limita cu județul Arad, pe dealurile Lipovei, dar nu este exploatată. Încercăm să repopulăm zona. Acum se asfaltează străzile din toate localitățile, se bagă apa. Problema este că nu sunt bani, bugetul este foarte mic. Din taxe și impozite strângem doar 270.000 lei pe an”, a povestit Simion Pop.

Bărbatul a declarat că în cazul în care va fi sănătos, va candida pentru un nou mandat de primar al comunei Secaș, pentru că mai are multe de făcut.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu