Ştiri agricole

MINISTRUL PETRE DAEA – VEȘTI IMPORTANTE PENTRU FERMIERI!

Ministrul Agriculturii Petre Daea începe anul 2019 cu vești importante pentru fermierii români. Șeful de la Ministerul Agriculturii va susține mâine, joi -3 ianuarie, o conferință de presă la care sunt așteptate o serie de noutăți despre plata subvențiilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, despre programul de irigații pe acest an și, foarte important, despre noul ajutor de minimis pentru cultura de usturoi.

Conferința de presă a ministrului Petre Daea este anunțată să înceapă de la ora 11.00 și are loc la sediul Ministerului Agriculturii din București. Șeful MADR va veni cu siguranță însoțit de documente și, după un bilanț al activității ministeriale și agricole pe anul 2018, fermierii doresc să afle de la Petre Daea informații de ultimă oră, precum:

 • care este cea mai nouă situație a plăților APIA pentru Campania 2018;
 • când vor intra la plata subvențiilor fermierii care au fost la teledetecție;
 • când și în ce condiții va fi demarată plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii pentru sectoarele vegetal și zootehnie;
 • care sunt regiunile unde vor continua investițiile în cadrul Programului Național de Irigații;
 • care este situația culturilor agricole înființate în toamnă la nivel național;
 • când și cum se va derula programul de minimis pentru sprijinirea culturii de usturoi;
 • care sunt alte programe de ajutor de minimis pe care MADR le ia în calcul pentru 2019;
 • care este situația negocierilor României pentru noua Politică Agricolă Comună vizavi de finanțarea pentru plăți directe și dezvoltare rurală;
 • care sunt submăsurile care mai au fonduri disponibile în PNDR în 2019 și când vor fi deschise noi sesiuni.

Sperăm că toate aceste subiecte vor fi atinse cu răspunsuri de către ministrul agriculturii Petre Daea care întotdeauna a venit în fața jurnaliștilor cu documente și cifre concrete.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

 1. “Nemernicii” aia cu mii de hectare asigura painea tarii, platesc taxe, impozite si contributii sociale, angajeaza personal, respecta normele de ecoconditionalitate pe care APIA le verifica cu preponderenta la fermele mari. Lucreaza terenurile mostenitorilor “de la bloc” care in timp ce altii le pun terenurile in valoare, asteapta sa le vin pe zaruri sase-sase in fata blocului, si daca se poate pe langa arenda sa ia si “suventia”. Si multe chestii benefice mai fac, timp in care tu ce faci…?!?

 2. Agricultura trebuie să se bazeze pe fermele mari . Comasarea terenurilor in suprafeţe cât mai mari acolo se poate aplica tehnologii moderne se pot lucra cu utilaje performante . Se poate da exemplu la Curtici feremele administrate de Dl Muscă. CAPurile nu trebuiau distruse să nu mai vorbim de fostele Agromecuri , SMAuri acolo unde exista infrastructura necesară , utilajele care erau, oamenii care deserveau ca fortă de muncă era o bază logistică de unde din mers trebuiau aadaptate la vremurile de acum. E mai bine acum când mergem prin ţară şi vedem terenurile fărămiţate cultivate fără nicio noimă fiecare după ce îl duce capul ?

 3. o vrajeala marca daea.cea ce face acest pacatos de doi bani face pentru fermele mari care au de la 1000de ha teren.ar trebui sa inceapa sa ajute fermele mici sa ajunga in rind cu cele mari.toti nenorociti care s-au perindat pe la minesterul agriculturii au facut interesele lor si ale apropiatilor.de ce acesti mizerabili da 200 euro subventie la ha la unul care are in dotare 3-4000 de ha si la cel cu 3 ha da 170 de euro.ce fac acesti nemernici in afara de a se ajuta intre ei.

Scrie un comentariu