Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

PLĂȚILE APIA – SITUAȚIA LA ZI! Banii care au ajuns ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

Suventii bani APIA Petre Daea

Situația la zi pentru subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat astăzi, joi – 3 ianuarie, într-o conferință de presă, sumele plătite fermierilor în Campania APIA 2018 în raport cu campania similară de plăți din anul anterior.

Ministrul Petre Daea a subliniat că anul 2018 al doilea an în care plata subvențiilor APIA se face la timp, după un calendar clar și asumat de MADR și de APIA. ”Putem constata următoarele: în anul 2017, un an de asemenea cu acordarea la timp a subvențiilor, a fost posibilă acordarea ca avans pentru fermierii români suma de 957,74 milioane de euro și ca plată finală 473,18 milioane de euro. Cifre pe an calendaristic, nu pe an agricol. Anul acesta, cu pornirea subvențiilor pe 16 octombrie, în aceleași condiții ca anul trecut, am acordat ca avans suma de 1 miliard și 62 de milioane de euro (1,063 miliarde de euro), iar ca plată finală 557,57 milioane de euro. Procentual, calculând și apreciind efortul suplimentar și îmbunătățirea ritmului, putem constata că la avans am dat 110,65%, deci cu 10% mai mult, iar ca plată finală 117,83%, deci 17,83% mai mult”, a declarat ministrul Petre Daea.

Urmăriți integral declarațiile ministrului Petre Daea în cadrul conferinței de presă:


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

  1. Cum este situația la zi cu plățile,cand 2018 sa încheiat si cei care am fost la control nu am primit ,nici un leu suntem la pământ cu toate faceti ceva si mișcați un pic sistemul ca avem nevoie ,incep căutările ne mai trebuie nutret boabe de unde si cu ce le lom

  2. DOMNULE MINISTRU , DE CE NU SE RESPECTĂ CALENDARUL , ADICĂ : 1-DE LA 1MARTIE PÂNĂ PE 15 MAI , DEPUNEREA DOSARELOR UNICE , CONTROALELE SE TERMINĂ PÂNĂ LA 1 OCTOMBRIE . DE PE 16 OCTOMBRIE SE FACE PLATA FERMIERILOR . SA TERMINAT ANUL 2018 , IAR CEI CARE AM PICAT PE CONTROALE , ȘI FF. MULȚI FERMIERI CARE NU AU AVUT CONTROL NU AU LUAT BANII? OARE DACĂ MERGEAM PE 16 MAI , ÎMI SPUNEAU DE ATUNCI LA ANUL ȘI LA MULȚI ANI . SINCER : NU GESTIONAȚI BINE ACEST MINISTER ȘI FACEȚI NUMAI DECLARAȚII POLITICE . REȚINEȚI CĂ ÎN NICI-O ȚARĂ A -UE- UN MINISTRU NU FACE POLITICĂ .

Scrie un comentariu