Creșterea animalelorŞtiri agricole

MINISTRUL DAEA: Se lansează UN NOU PROGRAM pentru FERMIERII ROMÂNI!

Ministrul Petrea Daea a declarat astăzi, joi – 3 ianuarie, în prima conferință de presă din 2019, că începând din acest an se va derula un nou program pentru fermierii români. Este vorba despre programul privind reproducția la suine și la păsări, care are rolul de a lega cele mai importante două ramuri din agricultura românească și anume producția vegetală și zootehnia.

“Este o preocupare constantă a noastră de a zootehniza România. Este o fractură structurală aici, care s-a adâncit de-a lungul vremii, din nefericire. Este o ruptură între producția vegetală și zootehnie, deși în mod natural ar trebui ca producția vegetală să tracteze zootehnia. Ai producție vegetală, ai hrană pentru animale, aduci în spate celălalt câștig multiplicat prin valorificarea superioară a producției și a zootehniei, motiv pentru care la această ruptură structurală am acționat legislativ, de această dată, și suntem convinși că anii următori ne vor aduce și succesul fizic, palpabil în față.

Am făcut legislația pentru suine și pentru reproducția la suine și la păsări, două specii care sunt consumatoare de porumb, acesta fiind principala componenentă din furajul acestora. Nu a fost simplu și evident că nu ne ascundem în spatele greutăților sau sincopelor pe care le avem, ci dimpotrivă le-am tras după noi și anul acesta vor porni aceste proiecte pentru care avem filă bugetară și pentru care avem și consimțământul și aprobarea Uniunii Europene în deplinătatea ei în așa fel încât să putem merge lin pe acest drum de interes statal”, a spus Petre Daea, în prima conferință de presă din acest an.

Ministrul Daea a mai declarat că aceste programe nu ar fi putut fi susținute fără existența unei verigi de comerț la nivel național, lucru care explică necesitatea înființării Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea: “Nu poți să susții aceste lucruri dacă n-ai veriga de comerț…de aceea am făcut ceea ce ne lipsea în România, și anume Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea, pe care a prezentat-o doamna prim-ministru când a aprobat-o în Alba-Iulia cu ocazia desfășurării ședinței de guvern în acea locație extrem de importantă. Casa Română de Comerț este înființată din punct de vedere juridic, iar anul acesta se va compune structura executivă, urmând ca în câteva zile să se întâmple acest lucru și să pornească la treabă pentru a-și realiza obiectivul stabilit prin actul normativ”,  a completat Petre Daea.

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu