Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

LISTA cu plățile fermierilor – TRIMISĂ LA CENTRELE APIA! ANUNȚUL ministrului DAEA!

Plata fermierilor, planificată! Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează de la APIA Central la nivelul centrelor județene care este situația fermierilor care au fost autorizați sau care urmează să fie autorizați pentru a încasa subvențiile agricole.

Ministrul Agriculturii a arătat că numărul mare de fermieri, dar și numeroasele scheme aflate în curs de plată fac imposibilă procesarea tuturor dosarelor în același timp. ”Nu putem da banii odată toți, la toată lumea odată. De aceea ca și până acum facem o planificare pe care APIA o transmite județelor în așa fel încât funcționarii de la județe să cunoască în dialog cu fermierii realitatea și gradul de așteptare. Pe de-o parte fermierii să fie asigurați că banii vin la timpul potrivit, pe de altă parte să nu creăm greutăți în desfășurarea activității la fermieri”, a declarat ministrul agriculturii în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, joi – 3 ianuarie, la sediul MADR.

Petre Daea a arătat că mai sunt fermieri la care situația cererii este încă neclară, dar că până la 31 martie este programat ca toate subvențiile să fie plătite către agricultori și crescătorii de animale. ”Noi socotim că mai bine întârziem 2-3 zile sau mai mult, nu mi-aș dorit, pentru a clarifica o situație, decât să îi spui din capul locului că dosarul tău nu este bun și nu ai dreptul la aceste subvenții. Asemenea abordare nu există în MADR”.

Vă reamintim că în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, APIA a derulat plata avansului APIA în care s-a achitat un procent de 70% din schemele pe suprafață și din sprijinul cuplat pentru ovine și caprine. Din decembrie, APIA a trecut la plățile finale în care a intrat și  sprijinul cuplat pentru bovine și bubaline (bivolițe). Plățile directe încă blocate sunt Ajutoarele Naționale Tranzitorii pentru sectorul vegetal și zootehnie, dar și schemele de Sprijin Cuplat pentru sectorul vegetal.

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

  1. UNIUNEA EUROPEANĂ , SPUNE CĂ PLĂȚILE TREBUIE OBLIGATORIU ÎNCEPÂND CU DATA DE 1- OCTOMBRIE . NOUĂ NU NE PASĂ DACĂ CEI CARE FAC CONTROALELE PRIN TELEDETECȚIE NU ÎȘI FAC TREABA , EI TREBUIE SĂ DEA FERMIERILOR BANII CONFORM OUG. NR 4/2018 , PROMULGATĂ DE PREȘEDINTE . ÎN ȘEDINȚELE =UE= SPUN CĂ PLATA SE FACE PE BLOC FIZIC ȘI NU CÂȚI FERMIERI EXISTĂ PE ACEL, -B.F.- . UNDE SUNT RESTUL DE BANI DAȚI DE -UE- ? ESTE O ZICALĂ, – EȘTI PROST CA OAIA- ……………….

  2. Numai minciuni atat nici un ban nu am primit Ai de platit arenda la oameni ai de platit impozite si cu ce? Cand vor ei in martie?!! Asa e la noi de obicei nimeni nu ia măsuri din pacate

  3. MĂI , MINISTRULE , MINȚI DE CUM ÎNGHEAȚĂ APA DE BOBOTEAZĂ , ÎN ACEST AN . ACEEAȘI VINĂ O ARE ȚI PINTEA ADRIAN . DACĂ AȚI FĂCUT UN CALENDAR CU DESFĂȘURAREA ETAPELOR SUBVENȚIILOR , DE CE NU ÎL RESPECTAȚI ? UN EXEMPLU , DACĂ MERGI LA APIA PE 16 , MAI CA SĂ-ȚI DEPUI DOSARUL UNIC , FUNCȚIONARII ÎȚI SPUN , -LA ANUL ȘI LA MULȚI ANI !- CONTROALELE SE TERMINĂ PE 1-OCTOMBRIE. DUPĂ 16 OCT. SE DĂ PLATA AVANSULUI………. ETC. DACĂ FIRMA CARE FACE TELEDETECȚIA NU-ȘI RESPECTĂ ANGAJAMENTUL NU TREBUIA SĂ PLĂTEASCĂ FERMIERILOR PLATA AVANSULUI . ? SAU NU CUNOAȘTEȚI LEGEA 4/2018 PROMULGATĂ DE PREȘEDINTE . CE TOT NE LUAȚI CU -UE- .NOI PRIMIM ACEȘTI BANI PTR. OXIGENUL PE CARE ÎL DĂM . IARĂȘI ȚĂRILE OCCIDENTALE CA SĂ POLUEZE .

  4. Ai întârziat 2- 3 zile mincinosule? Cat tupeu are nesimțitul ăsta! 31 martie termen final… ca și restituirea taxei auto.Stat falimentar și discriminator!

  5. Vrajeala și minciuni eu am fost pe data de 4 decembrie pe lista alba și nici pana acum nu am primit banii. Sau dat la cei cu sume mici. Ceilalți stau si se uita in conturi. Rusine ministrul.

Scrie un comentariu