Creșterea animalelorŞtiri agricole

PETRE DAEA: ”Este pentru prima dată când pe mărăcini în România nu mai există lână”

Lana de oaie

Petre Daea a prezentat în conferința de presă susținută săptămâna aceasta la Ministerul Agriculturii măsurile pe care le-a luat în sectorul ovin. Acesta susține că prin prisma acestor măsuri este pentru prima dată când crescătorii de oi din România nu și-au mai abandonat lâna pe mărăcini și au dus-o în depozite.

“La sectorul ovin, un sector pe care îl avem în perspectiva preocupării noastre, este adevărat că am pierdut multe piețe, dar să vă spun măsurile pe care le-am luat pentru a ne câștiga piața noastră pentru că vă spun că am construit ceea ce este necesar în România.

Pentru colectatul lânii este pentru prima dată când pe mărăcini, în România, nu mai există lână pentru că ea este în depozit. Unele depozite sunt la mare distanță de crescătorii de ovine, dar nu am putut mai mult să fac. Sunt peste 32 de depozite de lână făcute de către proprietari, de către particulari cărora le-am dat sprjinul necesar, încrederea necesară să facă aceste depozite de lână afluind cantitățile de lână pentru a câștiga prin valorificarea acestui produs care este extrem de important. Așa se face că anul acesta au fost 14.274 de tone de lână colectată și 8.063 de beneficiari au adus documente doveditoare și au luat banii pentru acestea”, a declarat Petre Daea.

Vă reamintim că anul trecut, MADR a lansat un program de ajutor de minimis prin care crescătorii de ovine primesc subvenție de 1 leu pe kilogramul de lână pe care dovedesc că l-au vândut cu acte.

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!