Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚII APIA: Decizie pentru plata urgentă a fermierilor

Subventii APIA fermieri pamant

Decizie pentru subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat că se fac toate eforturile pentru ca nicio cerere de plată să nu fie respinsă. În cazul fermierilor unde, în urma controalelor, s-au găsit neconformități, acestea sunt analizate și se caută soluții pentru ca sancțiunile aplicate să fie minime.

”Din nefericire, mai sunt situații, unde erorile au apărut și este nevoie de clarificări. Noi socotim că mai bine întârziem 2-3 zile sau mai mult, nu mi-aș dorit, pentru a clarifica o situație, decât să îi spui din capul locului că dosarul tău nu este bun și nu ai dreptul la aceste subvenții. Asemenea abordare nu există în MADR”, a declarat ministrul agriculturii Petre Daea. Astfel, urgența plăților este condiționată de situația cererilor fermierilor.

Declarațiile ministrului Petre Daea nu îi mulțumesc pe fermierii care încă nu au intrat la plată la APIA. Aceștia doreau să afle de la șeful MADR când va fi demarată plata și pentru agricultorii și crescătorii de animale ce s-au aflat în eșantionul de control la teledetecție. Până în prezent, aceștia nu au primit niciun euro din sumele aferente anului de cerere 2018.

Conform celor anunțate de Petre Daea, înțelegem că nu există un termen clar pentru începerea plăților la cererile fermierilor aflați la control. Există  însă un termen pentru finalizarea lor – 31 martie, termen ce vizează toate plățile către fermieri pentru Campania APIA 2018.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!