• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Dorel Bora, fermierul care își vinde utilajele, a fost reclamat la Poliție

  Ramona Dascălu -

  A anunțat că renunță la agricultură și că își vinde toate utilajele agricole! A doua zi după ce a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, fermierul Dorel Bora din Sînpaul, județul Cluj, a fost chemat la Poliție. Crescătorul de animale susține că este constant hărțuit de autoritățile statului, puse pe urma sa de către vecini influenți.

  Citiți și: ÎNCĂ UN FERMIER ROMÂN VINDE TOT CE ARE: ”M-AM SĂTURAT DE AȘA VIAȚĂ!”

  După ce, ieri – duminică, 6 ianuarie, Agrointeligența – AGROINTEL.RO, a făcut cunoscut cazul fermierului Dorel Bora, acesta a primit astăzi, la prima oră, o invitație de la secția de poliție din localitatea Baciu, județul Cluj. Acest lucru nu pare a fi o simplă coincidență dacă luăm în calcul faptul că invitația a venit imediat după ce crescătorul de animale a făcut publice problemele cu care se confruntă la el în comună și piedicile care îi sunt puse de către autorități fără vreun motiv întemeiat, cu suspiciunea că toate belele i se trag din cauza unor vecini influenți, dar care nu-l pot vedea în fața ochilor.

  Aceasta este invitația primită de fermier de la Poliție

  În invitația primită astăzi de la Poliție, fermierul este convocat să se prezinte la postul local în data de 9 ianuarie, în calitate de reclamat. În cazul în care crescătorul de animale nu se va prezenta în fața agenților, el va fi amendat.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO a luat legătura și cu un agent al poliției din Baciu, care susține că fermierul nu a primit până acum nicio amendă: „Până acum nu a fost amendat. Chiar acum are o reclamație, încă nu s-a întâmplat nimic și până acum nu știu să o fi primit amezi”, a declarat agentul Cătălin Tarcea.

  Reclamat pentru că are prea mulți câini la turma de oi

  Se pare că fermierul, care a decis să își vândă utilajele, a fost reclamat pentru…câinii de la turma de oi. Dorel Bora are un efectiv de 600 de ovine și spune că a fost mereu atent cu numărul câinilor tocmai pentru a nu da motiv de plângeri celor care îl hărțuiesc. În plus, crescătorul de animale explică și că are câini blânzi, prietenoși, pe care nu are nicio reținere în a-i lăsa să se joace inclusiv cu fiica sa de 7 ani. ”Nu dețin câini agresivi, nu am nicio plângere din partea nimănui, totul se adună invidiei și dușmăniei care mi-o poartă ca ei nu pot face ce fac eu„, crede fermierul care a reușit, prin forțe proprii să își ridice o casă, să dețină trei tractorașe, o presă de balotat, și să își asigure hrana animalelor de pe o pășune luată în arendă.

  Fetița lui Dorel Bora se joacă mereu cu câinii „agresivi” ținuți la stână

  La rândul său, fermierul susține că și el a depus, de-a lungul timpului, reclamații la adresa vecinilor săi, dar în această privință poliția nu a luat nicio măsură: „Și eu am depus plângere împotriva lor, dar am văzut că nu s-a luat nicio atitudine. Pur și simplu ei mă hărțuiesc pe mine”.

  A fost săltat cu mascații pentru că un angajat de-al său a furat o cameră

  Invitația primită și reclamația pe numele lui Dorel Bora nu sunt singurele incidente pe care fermierul din Sânpaul le-a pătimit cu poliția locală. Clujeanul spune că într-o dimineață a fost luat chiar și cu mascații: „Am fost luat de poliție cu japca, cu mascații într-o dimineață. Toată neplăcerea a pornit de la un cioban pe care l-am mai ținut eu pe aici pe acasă și a avut ceva divergențe cu vecinii mei. La unul dintre vecini i-a dispărut o cameră de supraveghere și eu nu am zis că nu e posibil să o fi luat-o el, chiar l-am certat, am dat și declarație la poliție că e posibil să o fi luat-o de peste gard. Dar nu văd de ce a trebuit să fiu luat ca ultimul hoț”.

  Vom urmări în continuare cum vor decurge lucrurile în cazul fermierului Dorel Bora.  Te-ar mai putea interesa

  Comercianții din piețe – amenzi de 15.000 de lei pentru marfa neetichetată Recensământului General Agricol: Circa 54% dintre exploatații au fost recenzate Premierul Florin Cîțu – anunț pentru primari: De luna viitoare se redeschid târgurile de animale!

  Ultimele știri

  Terenuri agricole de vânzare în Ucraina. Noua lege funciară intră în vigoare la 1 iulie Mana la roșii: cauze, semne, tratament, prevenirea bolii la tomate Perioada de retenție a animalelor în ferme omoară piața cărnii de vită din România!