Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

DIRECT de la GUVERN: ANUNȚUL PREMIERULUI despre PLATA SUBVENȚIILOR către FERMIERI!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește noi fonduri pentru plata subvențiilor către fermieri. În regim de decont, Comisia Europeană va vira luna viitoare, în februarie, în 452 de milioane de euro, pe lângă cele peste 800 de milioane de euro ce au intrat în conturile naționale în primele zile ale anului.

Premierul României Viorica Dăncilă a anunțat sumele de la UE din care se vor face următoarele plăți către fermieri. ”În primele zile ale anului, România a primit de la Comisia Europeană 807,5 milioane de euro. Sunt fonduri acordate fermierilor din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA, fondul din care se fac plățile directe de la APIA – n.r.). Ca urmare a muncii organizate și a respectării graficului de acordare a subvențiilor către fermieri, urmează să primim la începul lunii februarie încă 452 de milioane euro”, a declarat Viorica Dăncilă la ședința de Guvern de astăzi.

Fermierii așteaptă reluarea plăților la APIA și intrarea unor noi scheme la plată în 2019. Agricultorii și crescătorii de animale speră că Guvernul va aproba cât mai repede și plafoanele pentru plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii, scheme achitate de la bugetul de stat.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!