Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

OFICIAL: PLĂȚI RELUATE LA APIA! PRIMII FERMIERI CU BANII ÎN CONTURI ÎN 2019!

Plati avans APIA bani
Foto: Business24

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) informează că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a reluat plata regulară aferentă Campaniei 2018, autorizând la plată în data de 08.01.2019, un număr de 4.722 fermieri cu suma totală de 11,26 milioane euro, așa cum a fost programat încă de la începutul anului 2019.

Plățile vor continua până la 31 martie 2019, conform graficului stabilit, astfel încât toți beneficiarii să primească banii cuveniți.

În perioada 16 octombrie 2018 – 08 ianuarie 2019, APIA a autorizat la plată pentru Campania 2018 suma totală de 1,694 miliarde euro, reprezentând avans și plată regulară.

Facem precizarea că efectuarea plății regulare a început în data de 01 decembrie 2018 fiind plătiți până la data prezentei un număr de 702.247 fermieri cu suma totală de 616,07 milioane euro.

Reamintim că plățile se efectuează la cursurile de schimb valutar stabilite de către Banca Centrală Europeană, astfel:
– 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 28.09.2018 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 351/04 din 01.10.2018, pentru plățile finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă);
– 4,6585 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 29.12.2017 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 448/01 din 30.12.2017, pentru plățile finanțate din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală).


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


24 comentarii

 1. Dacă sunt zone ,judeţe precum Cluj, Maramureş, etc adică judeţe unde PSD nu are primari locali alesi şi sunt mulţi fermieri cărora nu le-a intrat bani în cont,fără motiv serios,asta înseamnă discriminare şi servire preferenţială din partea PSD.Nu e corect din partea PSD. Vă puteţi adresa chiar Ministrului Agriculturii. Sau către Reprezentanţa UE în România ,str Vasile Lascăr,nr.31.,Bucureşti Tel 0212035400. http://ec.europa. eu Bucuresti Mai informez pe cei interesaţi,că UE a hotărât că toţi funcţionarii publici din ţările UE, trebuie obligatoriu să aibă deschisă o adresă pe un site de socializare. Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă şi-au deschis pe Twitter.

 2. Am fost la contol,m-au chemat la apia,am remediat problema,acum dosarul este in regula,dar nici gand de bani!Oare cand sa ne asteptam ca ai vor da,la vara?Comuna Motatei,Dolj

 3. Dati banii oamenilor, nesimtitilor, ramanem fara utilaje, am deja doua rate neachitate la banca, de arat nu mai vorbesc, stati cu banii in cont, va mai si laudati ca v-au virat nu stiu cate sute de milioane si noi asteptam banii ca prostii, am fost la control si m-au informat ca dosarul e in regula, virati odata banii, altii au luat si avans si plata regulara si noi nimic, jigodiilor.

 4. Dați ne banii mincinosiloooor! Cat mai așteptăm finalizarea controalelor mafioțilorrrr, discriminatorilorrrrr? Ne bat băncile la usa sa ne puna sechestru pe utilaje tradatorilorrrr! Daea -mincinosu de ce ați controlat numai fe5mierii de la primăriile din opoziție banditilor,?

 5. În Maramureș când intra banii? Nici un avans, nici un ban și suntem imediat în februarie, cei de la UE au făcut plățile și guvernul se folosește de banii noștri,este vorba de sume infime dar care cântăresc mult pentru țăranul de rand. Va bateți joc de noi! Pensie de a mizeria lucrând 30 ani zi de zi și alții după 4 ani au pensii speciale de 1000 Euro. Rușine. Abia aștept alegerile sa nu va mai vad în fruntea României! Dați-ne banii noștri munciți cu sudoare toată vara.

 6. De la Cluj nu am primit nici un leu. Am fost la control, dosarul e ok,cică a fost trimis pt. aprobare. Eu îmi pun întrebarea :dacă totul este în ordine de ce nu prim banii? Eu am 1ha de cultură cu lucernă și cică e logic sa primesc banii mai târziu . Mi s’a spus ca din totalul sumei pe care ar trebui s-o primesc o sa mi se retina 2% pt.nu am intrat la avans.Am fost personal la Centrul APIA dar nimic concret,”dosarul în regula ,este trimis dar aștepți “.

 7. Nu mai zice nimeni nimic de controale. Să ne gândim că unde au fost probleme și apar iarăși se face ultima contestație sa vina APIA in teren. Păi asta mai durează luni de zile. Rușine gunoaielor!

 8. MINCIUNI MMAI MARI DECAT CASA POPORULUI
  CEL PUTIN IN JUDETUL CLUJ SUNT SUTE DE FERMIERI MARI SI MICI CARE NU AU PROMIT NICI AVANS
  PRIMA DATA SE DAU SUBVENTII IN JUDETELE UNDE CIUMA ROSIE ARE VOTURI MULTE
  IN JUDETELE UNDE NU AU MAJORITATE DUMNEZEU CU MILA
  VEDETI CUM AU ARANJAT SI START-UP NATION IN ASA FEL CA IN CLUJ SI ALTE 2 3 JUDETE DEZVOLTATE SA NU INTRE NICI UN PROIECT
  DOAR TELEORMAN VASLUI OLT ETC

 9. Mincinoșilor și tâlharilor! Dacă ne spuneati de la început adevarul nu eram acuma in dificultăți financiare dar ne-am bazat pe cuvantul vostru. Am fost la control dar ați spus că din 15 oct intram și noi cei fara probleme la plată. Eu nu am intrat nici acum si am dosarul ok. Nenorociților cu hoțul Daeaoaia in frunte! Jos PSD!

 10. Reluate ? Pentru cine ca de cînd tot spuneti ca se fac plăți și noi nu am primit nimic pînă acum. Intr-adevar am fost la teledetectie dar nu am avut probleme majore și dosarul a fost soluționat din 08 decembrie! Am fost de cîteva ori la apia sa vedem ce se întîmplă iar cei de acolo dau vina pe sistemul de teledetectie ca merge greu ca inca nu au dat ok și așa mai departe adica arunca pisica moartă în grădina vecinului! Si in cazul asta moi ce avem de făcut? Avem credite la furnizori , avem plăți de făcut la motorina și altele. Dacă noi nu ne plătim impozitele statul ne blochează conturile dar in cazul nostru dezinteres total.

 11. Pe hârtie au fost plătiți. În conturi nimic. Agrointeligenta mereu spuneti ca sunteti alaturi de fermieri de ce nu întrebați pe mincinosul de ministru cand da anumite cifre daca sunt doar pe hârtie. Eu sunt autorizat la plata de pe data de 12 decembrie și nu mi s-a facut plata nici acum

Scrie un comentariu